В рамките на изминалия ден са установени общо 19 водачи,

...
В рамките на изминалия ден са установени общо 19 водачи,
Коментари Харесай

За ден са установени общо 19 водачи, шофирали след употреба на алкохол

В рамките на миналия ден са открити общо 19 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол, заяви Министерство на вътрешните работи.

От тях деветима са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 10 - с над 1,2 на 1000, други деветима са отказали да бъдат тествани. Един лидер е бил засечен да кара под влияние на наркотични субстанции или техни аналози. 
Общо 8101 моторни транспортни средства (МПС) са тествани в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата. Извършен е надзор на 10 793 водачи и пасажери. Съставени са 2107 фиша и 527 акта за открити административни нарушавания. Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи. 
Двама души са починали, а шестима са ранени в пътни катастрофи през миналото денонощие, заяви на уеб страницата си Министерство на вътрешните работи. Тежките произшествия на територията на страната са общо шест. От началото на годината в България са регистрирани 336 пътни тежки произшествия, ранени са 441 души, починали са 23-ма.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР