В рамките на изминалите две седмици са образувани четири досъдебни

...
В рамките на изминалите две седмици са образувани четири досъдебни
Коментари Харесай

Обвиниха 10 лица за незаконно подпомагане и опит за превеждане на мигранти във Видинско

В рамките на миналите две седмици са формирани четири досъдебни производства за нелегално подкрепяне и опит за превеждане на мигранти през границата на страната, ръководени от Районна прокуратура - Видин. В качеството на обвинени по тях са привлечени 10 лица, оповестиха от пресцентъра на " Апелативна прокуратура ".
На 28 януари 2023 година, в граничната зона в региона на село Градец, община Видин, за имотна полза обвинените М.К., П.С. и Ц.Ц., подпомагали петима сирийски жители нелегално да минават през територията на страната. Двама от обвинените управлявали коли, с които превозвали мигрантите, а третият карал пред тях, с цел да предизвестява за възможна полицейска инспекция и подпомагал напредването им.
По подобен метод са работили и обвинените по друго досъдебно произвеждане - А.А., Д.Л., Х.Д. и И.Д. На 2 януари 2024 година, в региона на село Тополовец, община Кула, те подпомагали шестима жители от Сирия и Сомалия да минават в страната в нарушаване на Закона за убежището и бежанците. По време на производството по протекция непознатите жители нямали право да навлизат в граничната зона на България без съответно позволение. Деянието е осъществено посредством потребление на товарен автомобил по метод, рисков за живота на лицата.
Сред обвинените за подкрепяне на мигранти са и жители на Германия - М.К. и К.Ш. На 29 декември 2023 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост Видин - Калафат те създали опит да преведат през българо-румънската граница двама сирийци без позволение на надлежните органи на властта, употребявайки лек автомобил. Деянието е останало незавършено, заради интервенция на граничните чиновници. В качеството на обвинени за опит за нелегално излизане през границата на страната са привлечени и транспортираните от тях Р.А. и М.О. По искане на Районна прокуратура - Видин по отношение на обвинените по тези досъдебни производства съдът взе ограничения за неотклонение " задържане под стража ".
На 5 януари 2024 година, в региона на село Градец, община Видин, е бил арестуван Д.А. Той подпомагал петима жители на Сирия, измежду които имало и малолетно лице, като ги транспортирал с лек автомобил. Престъпното действие е осъществено за набиране на имотна полза в нарушаване на законовите разпореждания. Понастоящем по отношение на обвинения Д.А. е взета мярка за неотклонение " домакински арест ", оповестиха още от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР