В рамките на изминалата 2017 година инспекторите от Българската агенция

...
В рамките на изминалата 2017 година инспекторите от Българската агенция
Коментари Харесай

БАБХ проверили 170 млечни продукта през 2017 година

В рамките на миналата 2017 година инспекторите от Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) са направили общо 169 инспекции на млечни артикули в комерсиалната мрежа.

Проверките на БАБХ са по самодейността на дирекция " Контрол на храните " към БАБХ за неочаквани инспекции в комерсиалната мрежа. Проверките се вършат на случаен вид - инспекторите взимат проби от сирене, масло, кисело, прясно мляко и други млечни артикули, които по-късно изследват.По авансово съглашение всяка седмица на ротационен принцип представител на една от организациите дефинира разнообразни търговски обекти, откъдето всеки член на комисията взима по два типа млечни артикули от разнообразни производители за лабораторно изпитване. Целта е да се откри дали се съблюдават условията на Наредбата за характерните условия към млечните артикули и дали в тях не са вложени немлечни мазнини.

Тези проби през 2017 година са общо 169 на брой. Взети са 98 проби от сирене, 46 проби от кашкавал, 17 проби от масло и 8 проби от кисело мляко.

В хода на лабораторното проучване на продуктите организацията открива, че в 5 проби има съществуване на немлечни мазнини. Немлечни мазнини са открити в 3 проби, взети от сирене, и в 2 проби на кашкавал.

За установените несъответствия са известени районните дирекции на организацията, които дават отговор за териториите, на които са създадени храните, при които е открито противоречие с разпоредбите. Предприети са ограничения за евакуиране от пазара на тези храни и преетикетирането им като имитиращи артикули, съдържащи в състава си мляко.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР