В рамките на Инкубатор HERA — новият европейски план за

...
В рамките на Инкубатор HERA — новият европейски план за
Коментари Харесай

ЕК представи процедура за ускоряване одобрението на адаптирани ваксини срещу COVID-вариантите

В рамките на Инкубатор HERA — новият европейски проект за готовност за биологична защита против разновидностите на — Европейската комисия през днешния ден показа незабавна мярка за ускорение на процедурата за одобрение на против COVID-19. Благодарение на плануваните разпореждания в използваното законодателство на Европейски Съюз сдруженията ще могат да съсредоточат напъните си върху събирането на нужните доказателства в точния момент, а на ще е необходим по-малък набор от спомагателни данни за одобряването на приспособени ваксини, оповестиха от Европейска комисия.
За да се подсигурява успеваемостта на към този момент утвърдена ваксина против разновидности или разновидности на COVID-19, може да се наложи да бъдат приспособени нейните дейни субстанции. Следвайки метода за адаптиране на противогрипните ваксини за хуманна приложимост, с измененията в използвания правилник се прецизира кои разпореждания се ползват за адаптирането на дейното вещество на утвърдените ваксини против COVID-19. Тези промени ще обезпечат оптимално отнасяне на всяко изменение на утвърдена ваксина и ще разширят обсега на новите разпореждания върху всички коронавируси.
 Европейски Съюз одобри по-строги правила за експорт на ваксини Европейски Съюз одобри по-строги правила за експорт на ваксини
Европейска комисия одобри по-строги ограничения по отношение на механизма за бистрота и позволение за експорт на ваксини против COVID-19, заяви комисията на офиц...
С изменението се обезпечава регулаторна рамка за отнасяне на последващите промени в първичното позволение за търговия.
Както всеки делегиран правилник, мярката ще бъде обект на надзор от Европейския парламент и Съвета, преди да влезе в действие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР