В рамките на форума президента Румен Радев коментира, че напоследък

...
В рамките на форума президента Румен Радев коментира, че напоследък
Коментари Харесай

Президентът: Засега не мисля за вариант предсрочни избори

В рамките на форума президента Румен Радев разяснява, че в последно време вижда някакви странни критерии за оценка на министри. И даде образец с министъра на защитата Тодор Тагарев.
Прочетете още
" Някои от водачите в обединението споделят, че той би трябвало да освободи поста, тъй като не прави задоволително за Украйна. Което за мен е някак си висша форма на нихилизъм. Друг един водач от ръководещата коалиция даже възкликна, че Тагарев би трябвало да остане, тъй като, виждате ли, доста го харесвали в Украйна. Ама по кое време тези хора ще запитат дали министър Тагарев го харесват в българската войска и какво прави за сигурността на България? ", попита Радев.

Президентът подсети, че към този момент не мисли за вид предварителни избори, само че в случай че се стигне до служебно държавно управление, ще съблюдава разпоредбите, които вкарват измененията в Конституцията.

" Това е напълно елементарно - разтварям конституцията и карам по ред, по домова книга. И този човек някак би трябвало да сформира кабинет ", уточни Радев.

А в случай че има разминаване в упованията за състава на кабинета - Радев подсети, че никой не може да го накара да подпише декрет за назначението му.

Българският президент акцентира, че присъединяване на България на този конгрес е израз на разбирането, че колкото и изострени да са несъгласията и споровете в нашия район, постигането на тяхното стабилно разрешаване е допустимо единствено със средствата на дипломацията. Затова и страната ни упорства за уравновесено потребление на всички вероятни средства за възобновяване на разговора във всички конфликтни точки.

" И това е изключително настоящо през днешния ден когато виждаме че ескалацията най-много на войната в Украйна пораства - тя се развива. При всички изказвания които слушаме от международни водачи последните няколко дни това би трябвало да ни тревожи. Защото стигнем ли до приложимост на нуклеарно оръжие -това значи че нещата губят смисъл ".

Румен Радев няколко пъти акцентира, че визитата на Ердоган у нас ще зависи от това ще има ли стабилно държавно управление.

" Защото неговото идване в България би трябвало да бъде квалифицирано доста деликатно с нови и с обновени меморандуми, огромен бизнес конгрес и откриване на доста форми на съдействие в най разнообразни сфери ".

Както за тази, по този начин и за срещата с унгарския министър председател Орбан, Румен Радев акцентира, че се е опитал да върне доверието в страната ни като благонадежден сътрудник в стопанската система, енергетиката, търговията. В тази връзка Радев още веднъж остро разкритикува признатата и два месеца по -късно анулирана от българския парламент енергийна вноска. Факт поради който съгласно Радев, Унгария ни е обърнала тил.

" В момента Унгария към този момент организира процедурата да подписа контракт с Ботащ през нас, само че нас към този момент ни няма. И от фактор, който може да търгува с газ се трансформираме още веднъж в една територия през която минава газ и ние не сме фактор ", сподели президентът Румен Радев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР