В рамките на Европейския ден без автомобили - 22 септември,

...
В рамките на Европейския ден без автомобили - 22 септември,
Коментари Харесай

Затварят улици в центъра на Варна за Европейския ден без автомобили

В рамките на Европейския ден без коли - 22 септември, сдружения “Таляна ” и “Пространствата на Варна / VarnaSpaces " провеждат серия от културни и просветителни събития навън. Денят без коли е отдаден на пешеходството и цели намаление на въглеродните излъчвания в градовете. Фокусът на събитията е върху популяризирането на капацитета на пешеходните пространства, като подобаващи за деен градски живот.

За задачата следните улици ще бъдат затворени за коли, в интервала сред 9 - 22 ч.:

ул. “Охрид ”, по цялата дължина;

ул. “Цариброд ”, правата сред ул. “Преслав ” и ул. “Хан Омуртаг ”;

ул. “Преслав ”, правата сред ул. “Хан Аспарух ” и ул. “Сан Стефано ”;

Севастопол - бул. “Сливница ”, правата сред ул. “Л. Каравелов ” и бул. “Княз Борис I ”;

бул. “Княз Борис I ”, правата сред бул. “Сливница ” и ул. “Братя Миладинови ”.

Временните пешеходни пространства ще приютят полемики, акции за възстановяване на екологичната конюнктура в града, музика, кино, акции за деца и доста други изненади. Голяма част от тях ще се случат в новообособения квартал “Таляна ”, който е богат на културно завещание и атрактивни публични пространства. Вдъхването на живот на тези позабравени градски кътчета би подкрепило неговото развиване като изобретателен квартал, наоколо до морето. Това е една от идващите стъпки към отварянето на града към морето.

Инициативата " Европейски ден без коли " се осъществя от сдружения " Пространствата на Варна " и " Таляна ", в партньорство с община Варна и поддръжката на Национален фонд Култура.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР