В рамките на Европейските институции се случва една много нехарактерна

...
В рамките на Европейските институции се случва една много нехарактерна
Коментари Харесай

Георг Георгиев: Онова, което се опитаха да ни спретнат вчера в ЕП, претърпя фиаско

В рамките на Европейските институции се случва една доста нехарактерна и весвойнствена коалиция. Целта на всички тези хора е България да бъде обругана, да се покаже във допустимо най-лошата светлина. Онова, което се пробваха да ни подреден през вчерашния ден, претърпя безусловно крушение.
Това съобщи пред медиите Георг Георгиев, зам.-министър на външните работи и ръководител на младежката организация на партия ГЕРБ.

Повод за брифинга в централата на ръководещите обаче не бе вчерашния спор за върховенството на закона в България, а изявление на проф. Иво Христов тази заран, което се трансформира съгласно Георгиев в " рецидив ". Младежите от ГЕРБ желаеха и неговата оставка като депутат и помолиха левицата да се разграничи от думите му.

" Инфантилно българско население ", назова народът проф. Христов в ефира на bTV тази заран.

Репликата беше, в отговор на въпрос за другите ръководства на страната ни от времето на социализма до ден сегашен.

Ето и целият откъс:

" Очарователна е тази българска линия да се гласоподава за следващия избавител, без да се знае какво има вътре като наличие. Не имам предвид Трифонов сега. Но вижте, както сме я подкарали, нас преди 30 години ни управляваше Тато, по-късно пристигна Командирът, по-късно Дедо, в този момент Баце. Предполагам, че идващият би трябвало да е отново подобен и да реализира " наставнически контрол " върху детското българско население ".

" За малко време, откакто българите бяха наречени " дебили ", господин Христо ги назова и " детско население ". Смятаме, че проф. Христов няма моралното право да съставлява народа в Народното събрание ", уточни Георгиев.

“Такава директна засегнатост в народен ефир не може да бъде подмината с лека ръка. Призоваваме за неговата оставка. Искам да насочва и апел към водача на Българска социалистическа партия. Тя поддържа ли тези думи, това позиция на партията ли е, активът на партията, парламентарната група, поддържат ли това, че “инфантилното българско население” би трябвало по този метод да бъде адресирано от народен представител? ", попита още Георгиев.

Като ръководител на младежката организация на ръководещата партия той съобщи, че ще търсят метод всички партии освен в Народното събрание, само че и в политическия набор у нас да разясняват думите на проф. Христов и да осъдят изявлението.

" Това е редицив. За повторно се повтарят такива унизителни тези ", уточни зам.-министърът на външните работи.

Георгиев бе запитан от публицисти и за вчерашния спор за върховенството на закона у нас. Според зам.-министъра лицето на страната ни е показано добре, с помощта на дейностите на държавното управление. Той изброи като образци модернизацията на армията и характерно уточни покупката на изтребителите F-16.

" В рамките на Европейските институции се случва една доста нехарактерна и весвойнствена коалиция. Целта на всички тези хора е България да бъде обругана, да се покаже във допустимо най-лошата светлина. Онова, което се пробваха да ни подреден през вчерашния ден, претърпя безусловно крушение ", уточни още Георогиев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР