В рамките на два дни са разработени вариантите на предпазното

...
В рамките на два дни са разработени вариантите на предпазното
Коментари Харесай

Започва производството на 70 000 предпазни облекла

В рамките на два дни са създадени разновидностите на защитното облекло, което ще се създава у нас. От през днешния ден стартира действително тяхното произвеждане. Това съобщи на брифинг в Института по защита министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев.

По думите му България има промишленост и предприятия, които са високо софтуерни и могат да създават артикули, които са по-добри от тези, които внасяме от чужбина.

Облеклата дават отговор на най-високите стандарти и устоят на сериозни условия , доста по-тежки и доста по-трудни, акцентира Ананиев.

Той съобщи, че е направил поръчка за 70 000 защитни дрехи и 70 000 специфични маски.
 Снимка 471158
Източник:

Здравният министър посочи, че облеклата са извънредно функционални, доста леки и със сериозна отбрана.

Той увери, че с облеклата се обезпечават изцяло потребностите на лечебните заведения, на всички лечебни заведения и на общопрактикуващите лекари.

Облеклата и маските ще бъдат предоставени първо на инфекциозните отделения на лечебните заведения и на местата, където са огнищата на ковид.
 Снимка 471157
Източник:

Две са компаниите, които ще създават защитните дрехи. 70 000 специфични маските ще бъдат предоставени от запаса на армията. Началникът на института по защита полковник Кирков изясни, че има задоволително защитни маски от запаса.

На въпрос дали маските и облеклата ще бъдат комфортни за медицинския личен състав, ген. Венцислав Мутафчийски акцентира, че не е значим толкоз комфортът, а най-много сигурността.

Той посочи, че защитните дрехи ще бъдат за многократна приложимост , както и маските. Облеклата са непромокаеми и могат да се измиват и по-късно още веднъж да се употребяват.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР