В рамките на досъдебното производство, което бе образувано след внезапната

...
В рамките на досъдебното производство, което бе образувано след внезапната
Коментари Харесай

Голяма мистерия около истината за смъртта на подп. Пламен Пацов, докараха го до очни ставки

В рамките на досъдебното произвеждане, което бе формирано след неочакваната гибел на заместник-командира на благоевградското военно формирование 26 400, са снети пояснения от дежурния медицински екип, който е бил в събота на работа. На този стадий има несъгласия сред изказванията на лекарката, която е била на промяна, и стажанта, който е придружил военния до незабавно поделение, написа Struma.bg.

Както стана ясно, студентът по медицина самичък е направил електрокардиограма на подп. Пацов, с който били познати. Какво е установено на ЕКГ-то, какви са били последващите дейности от страна на медиците към пациента, ще се открива с очни ставки, с цел да се изчистят разминаванията и да се стигне до истината, безапелационни са от прокуратурата. Такова е желанието и на шефа на благоевградската болница доктор Огнян Митев, който даде обещание цялостна бистрота по случая, само че резервира безмълвие поради подхванатото следствие.

Припомняме, че Районна прокуратура – Благоевград образува досъдебно произвеждане за закононарушение по член 122 от Наказателен кодекс – небрежност, което на този стадий е против незнаен причинител.

В същото време стана ясно, че както БЛИЦ писа няма годни записи от камерите за видеонаблюдение пред незабавно поделение на МБАЛ – Благоевград, които бяха конфискувани при следствието на гибелта на подп. Пламен Пацов. Това е открито след техния обзор.

Подп. Пламен Пацов умря на 43 години предходната събота след размотаване сред дежурния кабинет на общопрактикуващите лекари в „ Рубидент “ и незабавно поделение. Според правосъдния доктор доктор Яни Златин повода за гибелта му е белодробна тромбемболия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР