В рамките на 3 дни, на 3 места, Будапеща Ритмо

...
В рамките на 3 дни, на 3 места, Будапеща Ритмо
Коментари Харесай

Будапеща Ритмо посрещна изпълнители и меломани от цял свят

В рамките на 3 дни, на 3 места, Будапеща Ритмо посрещна феновете на музиката като част от Пролетните интернационалните седмици на изкуството Барток.Гайе Акьол от Турция сподели по какъв начин сърфът и психеделичният рок могат да бъдат разказани с мелодии от Близкия изток.А френският режисьор и ловджия на звуци Венсан Мун дружно с унгарското акапелно трио „ Далинда “ дадоха на публиката неповторимо преживяване с национални песни.
Записахме 10-ина песни, до момента в който пътувахме из разнообразни елементи на Будапеща. Снимах природата, постройките. На сцената импровизирахме и събрахме материала, с цел да създадем тип кино.
Венсан Мун – режисьор

Банту Континуа Ухуру Коншъснес от Южна Африка сподели силите, които се освобождават в Совето, когато се смесят пънк, фънк, полиритмичност и остарели песни.А живеещата във Виена Йелена Попжан сменя без изпитание жанрове и персони. Музиката ѝ включва детайли от класиката, рока, попа и джаза.
Когато ми се написа нещо, протоколирам го. Ако чуя ария, която ме разплаква или я одобрявам доста, я вземам за себе си и по този начин сътворявам целия този космос.
Йелена Попжан – музикант

Невероятна музикална амалгама от Унгария и България бе изсвирена на няколко инструмента в етно-джаза на Бела Агостон и Теодосий Спасов.Будапеща Ритмо потвърди още веднъж, че е фестивал на откритията. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР