В рамките на 24-та сесия на Генералната асамблея на СОТ

...
В рамките на 24-та сесия на Генералната асамблея на СОТ
Коментари Харесай

България и Русия изразиха готовност да възстановят туристическия поток помежду си

В рамките на 24-та сесия на Генералната асамблея на СОТ към Организация на обединените нации в Мадрид, министърът на туризма Стела Балтова беседва със Зарина Догузова, началник на Федералната организация по туризъм на Русия. На неофициална среща преди полемиките от втория ден двете показаха задоволството си от взаимната работа сред България и Руската Федерация в областта на туризма.

Зарина Догузова поздрави българския министър за постигнатите резултати и бързите темпове във възобновяване на туризма в България в подтекста на пандемията от COVID-19. Тя изрази подготвеност за тясно съдействие и удостовери, че България остава една от известните измежду съветските туристи дестинации за отдих. В продължение на тази наклонност българският министър посочи, че Русия постоянно е била значим стратегически сътрудник и изиска повече регулярни полети от Москва и от основни огромни съветски градове. Това ще улесни туристите от пазар Русия и ще даде доста повече благоприятни условия за пътувания и туризъм. В отговор Зарина Догузова изрази удовлетворение от вероятността, като посочи, че решението е на съветския Федерален действен щаб за надзор на инфекциите и неговия ръководител Татяна Голикова. Г-жа Догузова и министър Балтова разискаха и благоприятни условия за бъдещо съдействие.



Министърът на туризма Стела Балтова беседва в Мадрид с ръководителя на Федералната организация по туризъм на Русия Зарина Догузова

Зарина Догузова употребява случая, с цел да предложения министър Балтова персонално да посети съветския павилион на ревюто в Дубай.

От началото на годината до септември близо 36 хиляди съветски туристи са нощували в места за настаняване, като 85% от тях - през летния сезон. Водещите дестинации за гостите от Русия през този интервал са София и Варна - с по към 6 900 туристи, Несебър - над 4 хиляди туристи, следвани от Балчик, Бургас, Пловдив и други

Основна задача е възобновяване на туристопотока от предпандемичните времена. През 2019 година общият брой съветски туристи в България възлиза на към 450 хиляди, от които над 355 хиляди - единствено за летния сезон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР