В рамките на 2020 г. Роджър Федерер ще стане четвъртият

...
В рамките на 2020 г. Роджър Федерер ще стане четвъртият
Коментари Харесай

До края на 2020 г. Федерер ще стане четвъртият спортист-милиардер

В рамките на 2020 година Роджър Федерер ще стане четвъртият състезател в историята, който минава границата от 1 милиард $ по доходи по време на кариерата си.

Швейцарецът е най-добре печелещият в тениса от най-малко десетилетие, само че парите влизат по сметките му в доста по-сериозни количества от други източници.

Рекламата, персоналните бизнес планове, договорните връзки с огромни компании, в които влиза в съдействие, надалеч надвишават това, което е спечелил с ракетата в ръка.

Според швейцарския в. " Блик ", положението на Федерер към края на 2019-а е било към 927 милиона $, като в него са включени и стойностите на недвижимите парцели, които има. Специализираната медия " Форбс " пресмята единствено спортните и рекламните му доходи на към 500 милиона $.

Тук не са включени обаче планът му с компанията за екипировка Uniqlo и вложените в имущество пари. А единствено контрактът с японската компания е за към 300 милиона $, като ролята на Роджър е надалеч по-голяма от тази на рекламно лице. Той е деен началник на планове на компанията, както и нейн дипломат в спорта и обществото.

Наградните фондове в тениса са му донесли към 118 милиона $ за близо 20 години на корта. Само през предходната година, от тенис и спонсорски договори, Федерер е заявил доходи от 93.7 милиона $.

Ако резервира темповете и през 2020-а (а се чака даже посоката да е нагоре), Маестрото ще приключи годината с над 1 милиард $ като положение.

Ето ги единствено някои от мегакомпаниите, които имат контракти с най-разпознаваемото лице на тениса, а евентуално - и на спорта по света, паралелно с Меси, Роналдо и Леброн Джеймс:

Mercedes-Benz, Lindt, Barilla, Wilson, Credit Suisse, Rolex, Jura, Moet & Chandon, Sunrise and NetJets.

Доста солидно портфолио, което носи страхотни пари в сметките на най-голямото име в тениса. Напълно обяснимо при голямата известност и триумфи на индивида с 20 трофеи от Големия шлем.

Другите трима спортисти, за които (колкото и да не е официално) се счита, че са минали границата от 1 милиард $, са Майкъл Джордан, Тайгър Уудс и Флойд Мейуедър.

Баскетболната икона влезе в клуба на милиардерите след края на кариерата му, с помощта на невероятните доходи на марката му в съдействие с колоса Nike. Боксьорът Мейуедър, именуван Парите, стигна милиард някъде към края на дейната му спортна кариера. И той към този момент е " някогашен ".

Единственият настоящ играч е голфърът Уудс, който печели по стотина милиона на година единствено от рекламните си задължения, а персоналният му бизнес отвън спорта носи най-малко още толкоз.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР