В рамките на 2018 г. трябва да започне реалното строителство

...
В рамките на 2018 г. трябва да започне реалното строителство
Коментари Харесай

Пътната агенция увери, че се работи по инфраструктурата в посока Видин

В рамките на 2018 година би трябвало да стартира действителното строителство на плановете Мездра – Благоевград и Видин – Ружинци и да продължи 2 години. Това съобщи ръководителят на УС на Агенция " Пътна инфраструктура " инж. Дончо Атанасов, представен от организация " Фокус ". По-рано денем поданици на Видин излязоха на митинг поради неприятното положение на инфраструктурата и блокираха краткотрайно Е-79. Те желаеха създаване на автомагистрала от София до Видин и тунел под прохода Петрохан.

Атанасов увери, че до 15 март ще стартират процедурите за избор на строител и контрол в правата Мездра – Ботевград, която е с дължина 35 км., а доникъде на годината стартира процедурата и по желание на строител и контрол в правата Видин – Ружинци, която е най-тежката.

" Това е към този момент в действителност частта от Видинска област, която е с дължина към 54 км. Така че по това направление, когато стартира действителното строителство - уповавам се в границите на 2018 година, за 2 години да го приключим ", сподели още инж. Атанасов.

Той изясни, че 50 млн. лв. влага Министерството на районното развиване за ремонта на републиканските пътни мрежи и изключително за тази във Видин. " Един от най-важните планове, да не кажа и най-важният, за Агенция " Пътна инфраструктура " и в частност за Министерството на районното развиване е развиването на пътната инфраструктура в Северна България – т.е. завършването на автомагистрала " Хемус " и двете отвесни връзки в направлението Видин – София и Русе – Велико Търнов ", посочи той. По думите му по плана Видин – Мездра – Ботевград строителството тече с напрежение и от много време и е заложено в прерогативите на Агенция " Пътна инфраструктура " още от преди 2-3 години.

По думите му той персонално е ходил в района най-малко 30-40 пъти в последните 2-3 години. " Агенцията - и респективно държавното управление, влага в този район – изключително във Видин, над 50 млн. лв. по ремонта на републиканските пътни мрежи. Всички подходи в границите на 2018 година по съществуващата републиканска пътна мрежа по направлението София – Видин ще бъдат ремонтирани, включително и софийската част на Петрохан, която беше изоставена с десетилетия.

Атанасов акцентира, че затварянето на пътя от протестиращи основава големи проблеми по това интернационално направление и че няма позволение от Агенция " Пътна инфраструктура " за това.

По думите му митингите са почнали, откакто напредъкът на този план е станал необратим. " Поставянето на ултиматуми от уредниците на митинга приказва не за реализацията на този или на други инфраструктурни планове, а за нещо друго, което е обвързвано с други планове, които няма да разясня ", сподели още той.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Региони (7396)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР