В работата си като коуч аз прекарвам доста време, изслушвайки

...
В работата си като коуч аз прекарвам доста време, изслушвайки
Коментари Харесай

Мениджърите, които не заслужават поста си

В работата си като коуч аз извозвам много време, изслушвайки мениджъри, разтърсени от напускането на най-хубавите им чиновници.

Не се тормозя за мениджърите, които следват концепцията „ лидер-слуга “, тъй като те знаят какво би трябвало да създадат, с цел да извлекат най-хубавото от хората и да завоюват лоялността на совите подчинени. Притеснявам се за тези мениджъри, които са били нараснали на управнически длъжности, когато нямат никакво място там. Ефективното водачество изисква подготвеност, а не убеденост или харизма. На водача са му нужни знания и умения.

По тази причина аз настоявам, че най-важните решения във всяка организация са свързани с подбора на нейните мениджъри. Когато изберете неверен човек за поста, нищо не може да поправя това решение. Както допускам сте чували неведнъж, хората не напущат компании, те напущат неприятни мениджъри.

Ако не желаете компанията ви да попадне в сходна тежка обстановка има няколко неща, по които може да разпознаете мениджърите, които не заслужават да бъдат на управнически позиции.

Мениджърите, които ги е грижа единствено за самите тях

Този вид ръководители не се интересуват от реализирането на задачата на компанията или от привеждането на задачите на екипа в сходство с тези на компанията. При тях всичко опира до самостоятелното им показване и да подсигуряването на годишния бонус. Тези мениджъри играят единствено за себе си и се интересуват само от метода, по който достиженията им наподобяват в очите на техните началници.

Мениджърите нарциси

Тези мениджъри непрестанно омаловажават работата и триумфите на техните чиновници. Те постоянно им се подиграват и не вземат техните оферти и. Когато желаят нещо да бъде изпълнено от подчинените им, те стават нападателни и даже прибягват до закани. Нарцисите могат да в накарат да се съмнявате в личните си благоприятни условия и в приноса, който носите на компанията.

Мениджърите, които се отнасят с хората като с цифри

В фирмите със строго йерархични структури на ръководство чиновниците постоянно биват обсъждани като източник на разноски, вместо като скъпи активи. Тяхното благополучие и благоденствие не са приоритет на мениджърите и единственият претекст за назначението им е подсигуряването на продуктивност и облага. В резултат на неналичието на каквато и да е било съпричастност, чиновниците страдат от високи равнища на стрес и прегаряне.

Мениджърите, които са луди на тематика надзор

В този случай става въпрос за една задушаваща всяка демонстрация на разпоредителност и независимост на деяние среда на работа. Тези мениджъри желаят да имат надзор върху безусловно всяко решение, което се взима в работата. Те не имат вяра в качествата на своите подчинени и рядко делегират задания. При тези мениджъри няма място за групови полемики, а единствено за извършване на заповеди.

Мениджърите, които обират всички лаври

Екипът поставя големи старания за основаването на страховит артикул, който се харесва доста на клиентите. В последна сметка обаче мениджърът си приписва всички заслуги за триумфа. Няма хвалба, няма отбелязване на достижението, няма самопризнание за членовете на екипа. Този вид мениджъри не разделят светлината на прожекторите с никой различен.

……………………………….

Марсел Шванц , създател на Leadership From the Core, за

Превод и редакция: Георги Георгиев

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР