В работата ми като професионален коуч имам възможността да се

...
В работата ми като професионален коуч имам възможността да се
Коментари Харесай

6 неща, които лидерите правят редовно, макар че ги мразят

В работата ми като професионален коуч имам опцията да се срещам с водачи и мениджъри от най-различни сфери на бизнеса, което ми дава добра визия за общото сред всички тях. Има няколко неща, които всеки водач, с който съм работила, прави постоянно, даже и да не ги харесва. Ако пробвате да се измъкнете от тези отговорности или от други значими действия, които не харесвате, би трябвало да разберете, че няма по какъв начин да бъдете водач, в случай че отказвате да вършиме неща, които не обичате.

Това са 6 от най, най-важните неща, които множеството водачи ненавиждат, само че по този начин или другояче вършат, тъй като знаят, че това е единственият път към ефикасното водачество.

1. Да бъдат мениджъри

Повечето водачи желаят да бъдат визионери, които показват новаторски решения и страхотни хрумвания. Никой обаче не желае да дава отговор за работата по реализирането на тези хрумвания. Истината е, че не можете да бъдете страховит водач, в случай че не знаете по какъв начин да бъдете отличен управител. Всеки водач, който не е добър управител, рискува да заплаши реализацията на своята концепция и положителното показване на своя екип, поставяйки тяхното управление в непознати ръце.

2. Да бъдат уязвими

По време на коучинг сесия с мои клиенти отпреди няколко години споделих, че да бъдеш уязвим е положително качество. Много от клиентите ми не се съгласиха и се пробваха да ме убедят, че това е уязвимост. И през днешния ден обаче аз не преставам да мисля, че когато показвате накърнимост, хората намират за по-лесно да открият връзка с вас, да ви почитат и да ви имат доверие. С наслада мога да кажа, че от този момент до през днешния ден повече от моите клиенти си трансформираха мнението и започнаха да ценят уязвимостта като значимо качество за всеки водач.

3. Да дават противоположна връзка

Предлагането на градивна рецензия е в основата на това да бъдеш добър водач. Ако не можете да помогнете на вашите чиновници да видят своите неточности и да премислят метода си, то това, което вършиме, не може да бъде наречено водачество. Хората се нуждаят от противоположна връзка, с цел да знаят с какво тъкмо се оправят добре и с какво не толкоз сполучливо. Обратната връзка е скъп инструмент за предоставяне на насоки, който в верните ръце може да се трансформира в същинска заложба.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР