В публикуваните днес световни ранглисти в тениса Виктория Томова записа

...
В публикуваните днес световни ранглисти в тениса Виктория Томова записа
Коментари Харесай

Рекорден скок за Вики Томова, Димитров запази позиция

В оповестените през днешния ден международни класации в тениса Виктория Томова записа рекордно класиране, а Григор Димитров резервира своето място.

Томова прелетя 12 места до върховото за нея 87-о. Тя отпразнува 28-ия си рожден ден в Дубай, където преодоля квалификациите на WTA 1000 шампионата, а след това в главната скица победи Кая Канепи, преди да отстъпи на третата в света Джесика Пегула в три сета. Това донесе 90 точки за ранглистата на Виктория.

Гергана Топалова напредна с пет места до номер 316. В първите 500 са още Изабелла Шиникова (№394) и Джулия Терзийска (№476).

На върха челната тройка е Ига Швьонтек, Арина Сабаленка и Пегула.

При мъжете Григор Димитров още веднъж е 25-и в класацията след четвъртфинала в Марсилия. Тази седмица 31-годишният българин ще се готви за Мастърс 1000 шампионата в Индиън Уелс, който стартира на 8 март.

Адриан Андреев изкачи две места до 202-ото. Димитър Кузманов пък прогресира с 12 позиции и тази седмица е номер 204 в света след четвъртфинала на чалънджъра в Бенгалуру. Пловдивчанинът ще играе в Индия и тази седмица на шампионат в Пуне, който също е от категория 100. В първия кръг Мико чака тенисист от квалификациите.

Александър Лазаров е с три места нагоре и е 301-и, само че идната седмица ще се завърне в първите 300, с помощта на чудесното си показване на АТР 500 шампионата в Дубай. Той преодоля квалификациите, а в първия кръг на схемата ще се изправи против Александър Бублик на следващия ден.

Продължава да води Новак Джокович, който се завръща на корта след купата на Откритото състезание на Австралия. Сърбинът ще играе в Дубай и в първия кръг среща чеха Томаш Махач. След него са Карлос Алкарас, който загуби финала в Рио де Жанейро от Камерън Нори, и Стефанос Циципас.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР