В публикуваните днес световни ранглисти на тенисистите Григор Димитров запазва

...
В публикуваните днес световни ранглисти на тенисистите Григор Димитров запазва
Коментари Харесай

Григор Димитров запазва позиция, Томова остава в Топ 100

В оповестените през днешния ден международни класации на тенисистите Григор Димитров резервира позиция, а Виктория Томова отстъпва с две места, само че остава в Топ 100.

Ракета №1 на България при мъжете резервира 24-ата позиция, а Виктория Томова отстъпва две места до №93.

И двамата ни топ тенисисти почиват тази седмица. Димитров ще се готви за АТР 250 надпреварата в Стокхолм от 17 октомври, за което е декларирал присъединяване. В Швеция Григор завоюва първата си купа през 2013 година и игра още два финала, тъй че това е най-успешният му шампионат.

Томова бе възнамерявала присъединяване тази седмица на WTA 250 шампионата в Клуж-Напока, не не съумя да преодолее квалификациите и отпадна.

Останалите българи - Димитър Кузманов изкачи четири позиции до №168. Прогресът му се дължи на четвъртфинала на чалънджъра в Аликанте. Пловдивчанинът няма да играе тази седмица, откакто в края на предходната седмица трябваше да играе в квалификациите на АТР 250 шампионата в Хихон, само че се отхвърли в последния миг.

В първите 500 от българите са още Адриан Андреев (№214) и Александър Лазаров (№313). Андреев стартира в квалификациите на чалънджъра в Сен Тропе.

В топ 500 от нашите тенисистки са също Изабелла Шиникова (№237), Гергана Топалова (№332) и Джулия Терзийска (№482).

На върха и при мъжете и при дамите няма промени. При мъжете лидер е Карлос Алкарас, следван от станалия татко преди дни Рафаел Надал и Каспер Рууд. Шампионът от АТР 500 съревнованието в Токио Тейлър Фриц изкачи три места и дебютира в топ 10 на осмата позиция.

Лидер при дамите е Ига Швьонтек пред Онс Жабьор и Анет Контавейт.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР