В публикация в национална медия, новият кмет на Плевен д-р

...
В публикация в национална медия, новият кмет на Плевен д-р
Коментари Харесай

Кметът на Плевен д-р Валентин Христов: Не трябва да допускаме в управлението на общината назначаване на хора, без експертиза в дадените области

В обява в национална медия, новият кмет на Плевен доктор Валентин Христов отговори с изострен тонна въпрос по отношение на неговия блян за унищожаване на корупционните схеми и натиска от заинтригувани групи, които имат самочувствието, че ръководят града:

„ Нито депутати, нито някакви самозвани координатори на себе си, още по-малко фъфлещи крадци на публично имущество, със или без университетски трофеи, или други известни само с това, че уринират в шадравана на градския шадраван, могат или ще съумеят да ми повлияят в осъществяването на моите конституционни и законови отговорности “.

Във връзка с тези остри думи, които не наподобяват в стила на доктор Христов, за Дарик радио, той сподели:

„ Да, прави сте, това не съм аз. Вие познавате моя жанр на изявление. Този изказ беше предизвикан от обстоятелството, че бях притискан да правя политически назначения на хора, без експертиза на постове в общината и в общински предприятия.

Причината за потреблението на този изострен език беше този напън и по тази причина, аз заявих, че това няма да се случи и както виждате назначените зам.-кметове не са политически фигури, а са хора с експертиза.

Моята концепция е да спра практиката, която е била досега, да се правят политически назначения на хора без експертиза. Бях притискан да извърша тъкмо това и то на хора, които са с публично отрицателна светлина – хората ги знаят и те са с неприятна популярност в града.

Вероятно хората, които съм загатнал са се разпознали и допускам, че към този момент няма да има подобен напън. Аз твърдо съм отказал да се поддам на това нещо и по тази причина виждате, че нямаме зам.-кмет по филантропичните действия да вземем за пример. Причината е тъкмо тази, тъй като желая да бъде специалист и не желая да бъде излъчен политически.

Това не е формалният ми език. Това беше моето отношение към този напън и казаното по отношение на тези персони е това, което мисля. Този език беше реакция на този напън. Идеята ми беше, тези хора да схванат, че няма да се поддам на напън и няма да правя политически назначения, а единствено експертни.

Хората са посочени без имената им и те са се разпознали, допускам “.

На въпрос дали се тормози от основаване на спънки в работата му при по този начин декларираната негова позиция, кметът на Плевен доктор Христов сподели:

„ Не би трябвало да се поддаваме на страха. Мисля, че не би трябвало да имам спънки и даже да се опитат мисля, че аз ще ви осведомявам, тъй като всичко, което ще върша ще е в полза на града. Аз не върша нищо в персонален интерес, тъй като слагам публичния интерес преди всичко “.

Д-р Валентин Христов, който беше повдигнат от Политическа партия ГЕРБ на локалните избори на 29 октомври съобщи, че не изпитва боязън от политически последици:

„ Политическа партия ГЕРБ ме поддържа, господин Бойко Борисов даде поддръжката си за мен и аз го почитам като водач на политическа партия ГЕРБ, само че не би трябвало да позволяваме в ръководството на общината и по принцип, назначение на хора, без експертиза в дадените области. Това е една от аргументите да не се случват много неща в страната “.

Относно това начало на мандата му и вероятностите в работата му като кмет на Плевен, доктор Валентин Христов сподели:

„ Трябва да стартираме отнякъде. Ако стартираме ще преустановим тази неверна традиция да се вършат назначения на хора, без експертиза в съответните области “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР