В публичното пространство се тиражират две имена - на Никола

...
В публичното пространство се тиражират две имена - на Никола
Коментари Харесай

ПП-ДБ казват днес кого ще предложат за председател на НС

В общественото пространство се тиражират две имена - на Никола Минчев и ген. Атанас Атанасов. Все още обаче не е ясно в коя посока са наклонени везните. От ГЕРБ-СДС към този момент обявиха, че който и да е препоръчан, той ще получи безусловната им поддръжка, според “джентълменското съглашение ”. 

 

по всяка възможност ще застане отпред на Народното събрание след ротацията, съобщи тази заран Надежда Йорданова от ПП-ДБ. Премиерът акад. Николай Денков обаче има по-различен прочит - съгласно него основна за решението ще бъде подредбата на листите за идните през лятото евроизбори. 

Ген. Атанас Атанасов пък е спряган за предлагането на ПП-ДБ за Конституционния съд, макар че самият той уточни, че не желае и няма да стане парламентарен арбитър. След два дни изтича срокът за предложенията. Парламентът би трябвало да попълни две свои квоти в Конституционния съд.

 

Вече е ясно, че от ГЕРБ-СДС ще предложат един човек като най-спрягано е името на Десислава Атанасова. Допуска се обаче, че могат да бъдат препоръчани и други - Радомир Чолаков, Екатерина Захариева. Обсъждат се и външни лица. 

 

А другояче - на следващия ден заран ПП-ДБ и ГЕРБ се събират, с цел да бистрят механизма, по който би трябвало да се случи ротацията на държавното управление. Тя би трябвало да стане факт на 6 март., че по всяка възможност (според първичната договорка) той ще заеме поста на вицепремиер вместо Мария Габриел и няма да стане образован министър. Допусна Асен Василев да стане втори вицепремиер. 

При ротацията ще има промени в състава на държавното управление. Те ще се случат на база оценка върху работата на обособените имена. Първоначално разбор ще създадат Николай Денков и Мария Габриел. После, в случай че се наложи, ще се седне и на масата с водачите на партиите, които поддържат болшинството. 

 

В общественото пространство към този момент се въртят имената на министри, които ще бъдат заменени., че към момента има отрицателна оценка за работата на здравния министър Христо Хинков. Посочи, че министрите-анонимници (онези, които не са известни за необятната публика) също евентуално не са работили добре и ще си идат. Спомена още, че прави оценка като добра работата в Министерство на регионалното развитие и транспортното министерство.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР