В публичното пространство се появи хипотезата, че Стела Николова /ДБ/

...
В публичното пространство се появи хипотезата, че Стела Николова /ДБ/
Коментари Харесай

Анджелина Джоли срещу Иван Портних – кой ще е победител? 


В общественото пространство се появи хипотезата, че Стела Николова /ДБ/ може да е идващият регионален шеф на Варна. И се започнаха дълбокомислени разбори що за политически ход било това, кой щял да завоюва, кой да загуби, какво щял да прави кметът на Варна Иван Портних, в случай че против него застане „желязната лейди“ Стела Николова.

Портних има опит с регионални шефове, като Иван Великов, които се опитваха да спъват работата му. Двамата се сблъскаха челно за паркирането на коли в Морската градина. Иван Портних издаде заповед за възбрана на коли в парка, Великов я анулира. В последна сметка въпросът се придвижи в съда.

Но да уточним. Областният шеф е върховен държавен служител, назначен от правителстовото. Неговите пълномощия на локално равнище са лимитирани – може да оспорва в съда решения на общинския съвет или да ги връща за наново разискване. Той има право да анулира и незаконосъобразни актове на кмета. Какви ще са тези актове е мъчно да се предскаже, само че в случай че Иван Портних закрие правната дилекция в общината е допустимо да има такива.

Какви борби ще води Стела Николова с Иван Портних е въпрос с намалена компликация. Със същия триумф държавното управление на Кирил Петков може да назначи Анджелина Джоли за регионален шеф на Варна. Тогава сигурно градът ще завоюва откъм благотворителни начинания.

Станимира Петкова

www.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР