В проучването са включени 2000 болници от 25 страниЕдна от

В проучването са включени 2000 болници от 25 страниЕдна от ...

Виенската WPK е избрана за една от най-добрите болници в света


В проучването са включени 2000 болници от 25 страни

Една от най-големите частни болници в Австрия , бе е отличена като една от най-добрите болници в света за 2021 г. Класацията беше публикувана в американското издание Newsweek, в сътрудничество със световната компания за пазарни проучвания Statista. Виенската частна клиника WPK намери място сред 2000 болници от 25 страни.

Селекцията е направена след проучване на препоръки от изтъкнати здравни специалисти, мнения на пациенти и показатели за представянето на медицинските звена. Наградените болници се отличават с изявени специалисти, първокласна медицинска грижа и модерни технологии.

Със своята 150-годишна традиция, Wiener Privatklinik е една от най-търсените болници в Европа. Годишно там се лекуват над 12 000 пациенти, като 30% от тях идват от над 20 държави. Уникалното предимство, което постави клиниката в престижната класация е, че в WPK работят над 250 от най-добрите международно признати експерти във всички сфери на медицината.

В болницата има 14 центъра, които покриват всички клинични услуги, от консултация и превенция, диагноза и лечение чрез най-модерните методи, до сложни операции и иновативни лечения на ракови заболявания. Именно в WPK се намира най-големият частен център за диагноза и лечение на рак в Централна и Източна Европа - Европейски академичен център за Ракови заболявания.

„Получената награда е международно признание за високите стандарти на медицински услуги, които предлагаме във WPK. Наш приоритет е да бъдем идеалният партньор както за пациентите, които прекрачват прага ни, така и за нашите доктори. За да постигнем тази цел, съчетаваме уменията ни в грижата за пациенти с първокласна инфраструктура и модерно болнично управление, което се фокусира върху поддържане на елитния статут на болницата, както за пациентите, така и за докторите, които са лидери в своята сфера,“ казa д-р Валтер Ебм, директор на Wiener Privatklinik.

Благодарение на широката гама от умения и експертиза на медицинския екип, болницата предлага интердисциплинарен подход към всеки медицински казус. Както процеса на диагностика, така и лечението се извършва чрез най-модерното оборудване и технологии. Болницата разполага с 145 легла и операционно отделение с 4 операционни. На територията на болницата се намира и най-развитият център по радиология, оборудван с PET-CT.

„Горди сме да бъдем официално признати като една от най-добрите болници в света, тъй като това отличие потвърждава удовлетворението на пациентите ни и доверието във високото ниво на грижа, което получават в нашата болница. Призванието на нашия екип е да предлагаме на всички пациенти необходимата подкрепа, за да могат да се възползват от най-добрите специалисти и персонализирана медицинска грижа“, добавя Ема Хафнер, директор на отдела по Маркетинг и Международен бизнес.

Източник: trud.bg