В проучването на Алфа рисърч има една голяма новина, три

...
В проучването на Алфа рисърч има една голяма новина, три
Коментари Харесай

Боряна Димитрова: Рейтингът на Трифонов падна от 30 на 9%, ИТН е под чертата

В изследването на " Алфа рисърч " има една огромна вест, три по-малки и един извод. Това сподели пред Българска национална телевизия социологът Боряна Димитрова.

Голямата вест е, че България още веднъж живее в мощно отслабена, разтърсена партийна система. В нея има три партии с релативно постоянни електорални корпуси, които могат да бъдат показани парламентарно - ГЕРБ, Движение за права и свободи и с лека конвенционалност Българска социалистическа партия. Останалата част от партиите са извънредно флуидни, пулсиращи. В един миг могат да се свият, в различен - хората да се активизират и да ги поддържат, само че няма гаранция за тяхната резистентност.

Има също усмиряване на възхода на " Възраждане ". От една страна Българска социалистическа партия стабилизира позициите - ловко лавира сред присъединяване в ръководството и непрекъснати червени линии. Лявото русофилско пространство - " Възраждане ", Българска социалистическа партия и поръчката за партия на Стефан Янев разделят подобен електорат и " Възраждане " стопира възхода си. Но при тях във всеки един миг може да има преливане на гласоподаватели от една към друга партия.

Според Димитрова " Български напредък " черпи гласоподаватели повече от " Възраждане ".

Българска социалистическа партия черпи и от " Възраждане " и от негласуващи, както и от Вътрешна македонска революционна организация, Атака.

Третият миг е продължаващият път надолу на Има Такъв Народ. При избори в този момент те остават под чертата с 3.3%.

Тя напомни, че рейтингът на Слави Трифонов е бил над 30%, в този момент е понижен на 8-9%. Има доста гласоподаватели, които се ориентират по водачите и моментна и по политическата обстановка.

Видяхме вълна против изтеглянето на министрите на Има Такъв Народ и свалянето на Никола Минчев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР