В процеса по съставяне на правителство е необходимо да се

...
В процеса по съставяне на правителство е необходимо да се
Коментари Харесай

Президентът намекна на ДПС, че от тях зависи управлението

В процеса по сформиране на държавно управление е належащо да се търсят отговори на основни въпроси и да се изяснят значими позиции на партиите. Това съобщи президентът Румен Радев при започване на срещата си през днешния ден в президентската институция с представители на парламентарната група на „ Движение за права и свободи “. През днешния и утринен ден президентът организира съвещания с представители на политическите сили в 49-ото Народно заседание в сходство с конституционната процедура. В срещата взе участие и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Президентът напомни, че без да бъде публично част от ръководството, парламентарната група на Движение за права и свободи интензивно е подкрепяла ръководещото болшинство през последните 9 месеца, в това число по най-важните решения, взети от 49-ото Народно събрание. „ Това сътвори предпоставки за редица разбори и тълкувания, които се проектират и върху процеса на договарянията сред сътрудниците ГЕРБ и ПП-ДБ, в това число и по тематиката за нюансите във връзка с плаващите болшинства “, уточни президентът.

Румен Радев сложи пред представителите на парламентарната група на „ Движение за права и свободи “ въпроса за това по какъв начин виждат ролята на Движение за права и свободи в идващ ротационен интервал, при положение, че се стигне до подобен. „ Стоейки близо както до ГЕРБ-СДС, по този начин и до ПП-ДБ, по какъв начин преценявате шанса за реализиране на съглашение за основаване на държавно управление с първия мандат и в случай че той не сполучи, виждате ли опция в 49-ото Народно събрание да се търси друга управническа настройка? “, попита още президентът.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР