В процеса на експлоатация на шести блок на АЕЦ Козлодуй

...
В процеса на експлоатация на шести блок на АЕЦ Козлодуй
Коментари Харесай

Авария в АЕЦ Козлодуй отново спря шести блок. Няма радиация

В процеса на употреба на шести блок на АЕЦ „ Козлодуй ” са регистрирани индикации за пропуск на топлоносител от първи към втори силует в трети парогенератор, оповестява формалният уебсайт на централата. Не са достигнати стойности, надхвърлящи рестриктивните мерки за сигурност в софтуерния правилник на блока. При постигане на рестриктивните мерки за употреба в регламента, блокът ще бъде спрян за премахване на пропуща. Количеството на пропуща е предмет на непрестанен надзор, като все още цената му е няколкократно по-ниска от съществуващите ограничавания.

Няма смяна в радиационната конюнктура в работните пространства и на площадката на АЕЦ „ Козлодуй ”. Дейностите по премахване на пропуща няма да доведат до смяна в радиационната конюнктура на територията на атомната централа.

Припомняме, че това не е първият случай, в който е открит механически пропуск в шести блок. Той бе изключен броени часове след годишен планов ремонт, който даже завърши предварително. Това стана на 29 октомври вечерта. Тогава от централата оповестиха, че става въпрос за теч в охладителната система на генератора – неядрената част на блока, а министърът на енергетиката Рсен Христов даже посети атомната електроцентрала. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР