В процедура на съкратено съдебно следствие, 31-годишен мъж бе признат

...
В процедура на съкратено съдебно следствие, 31-годишен мъж бе признат
Коментари Харесай

Присъда за кражба при продължавано престъпление на стоки от супермаркети

В процедура на кратко правосъдно разследване, 31-годишен мъж бе приет за отговорен в това, че през интервала от 27 юни до 3 декември предходната година, в изискванията на продължавано закононарушение, лишил непознати движими движимости.

Кражбата е осъществена по еднакъв метод, с пет обособени действия, от три супермаркета във Варна. При всеки от обособените случаи подсъдимият отнемал пакетирани артикули – шоколадови произведения, консерви, сандвичи и други продукти, които скривал под облеклата си, като напускал касовата зона без да заплаща нищо или заплащал единствено покупка на незначителна стойност. Действията му са открити и регистрирани при обзор на записите от видеоохранителните камери в магазините, за което е била сигнализирана полицията. Инкриминираните артикули са на обща стойност под 100 лв..

31-годишният мъж има предишна съдимост. Делото бе прегледано в процедура на съкратеното правосъдно разследване, с признание на виновността от подсъдимия и съкращаване с 1/3 на избраното наказване. Така за осъществената при продължавано закононарушение кражба, съдът наложи на  подсъдимия наказване от 8 месеца отнемане от независимост, чието изтърпяване се отсрочва с изпитателен период от 3 години.

Присъдата предстои на обжалване в 15-дневен период.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР