В протеста на 5 юли ще участват полицаи, които не

...
В протеста на 5 юли ще участват полицаи, които не
Коментари Харесай

Илия Кузманов: Колегите са подпомогнали системата с 30 млн. лева

„ В митинга на 5 юли ще вземат участие служители на реда, които не са на работа. Очакваме в него да се включат сред 8 и 10 хиляди чиновници. Възможно е да са и доста повече ”, сподели Илия Кузманов, зам.-председател на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, написа Народоосвободителна въстаническа армия.

Относно информацията, че чиновниците на полицията сами си купуват облеклото Кузманов съобщи, че за интервала 2011-2015 година Министерство на вътрешните работи дължи като неосигурени облекла на чиновниците 29.5 милиона лв.. „ Това значи, че сътрудниците са подкрепили системата с 30 млн. лв. ”, съобщи той.

Относно информацията, че складовете са цялостни с униформи Кузманов посочи, че там има зимни униформи и то не за всички чиновници. „ Колегите и тази година ще си купят единствено фланелките, с които да работят през лятото, с цел да им бъде удобно ”, добави той.



Според него не е правилно страната по този метод да рекетира чиновниците на Министерство на вътрешните работи – с поддръжката на техника и закупуването на облекла.

„ Администрацията в Министерство на вътрешните работи е нужна. Ако бъде сведена под тези равнища ще е съдбовно за системата ”, счита той.

Кузманов добави, че доста биха желали да имат диалог с премиера Бойко Борисов. „ Надяваме се тази среща да бъде преди митинга, тъй като по-късно ще е безсмислена ”, безапелационен беше той.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР