В прокуратурата не е разпоредена и не се извършва каквато

...
В прокуратурата не е разпоредена и не се извършва каквато
Коментари Харесай

Няма проверка в прокуратурата за произвол при ареста на Иванчева

В прокуратурата не е разпоредена и не се прави каквато и да е инспекция на дейностите на наблюдаващите прокурори и проверяващите органи по досъдебното произвеждане, по което обвинена е кметът на регион " Младост " Десислава Иванчева.

Това оповестиха в петък вечерта от пресцентъра на държавното обвинение  " във връзка постъпили запитвания от медиите ".

Съобщението на прокуратурата опонира на изявлението на правосъдния министър Цецка Цачева, направено по-рано през днешния ден:

Ще бъде осъществена инспекция в прокуратурата във връзка с превишаване на права по време на акцията против кмета на " Младост " Десислава Иванчева, разгласи Цачева, представена от Българска телеграфна агенция.

Тя посочи, че министър на правораздаването няма пълномощия и пълномощия при следствия и осъщестявяване на интервенции.

Всяка институция дава отговор за дейностите си предвид на това дали те са в границите на правата й и дали има превишване, сподели Цачева.

Иванчева бе арестувана в показна акция пред Министерството на спорта и бе държана права, с белезници и на токчета на пътното платно над 4 часа. В това време органите на реда брояха и описваха откритата в автомобила ѝ сума, за която се твърди, че е 70 000 евро.

Последваха рецензии от жители и управници за " пресоляване " на акцията. Вицепремиерът Екатерина Захариева разяснява, че е била премината границата, а Цветан Цветанов също я дефинира като прекомерна. Критиките засегнаха основния прокурор и шефа на новосформираната антикорупционна комисия Пламен Георгиев, които показаха ареста като първата значима акция за битка с корупцията по високите етажи на новата комисия, отговаряща на високите упования за активността ѝ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР