В прокуратурата е постъпил доклад от ДАНС за 14-те най-големи

...
В прокуратурата е постъпил доклад от ДАНС за 14-те най-големи
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява 14 големи приватизационни сделки

В прокуратурата е постъпил отчет от ДАНС за 14-те най-големи приватизационни покупко-продажби, отпред с тази за несъществуващия комбинат " Кремиковци ". Те са разпределени на прокурори от висшата прокуратура, които ги проучват, заяви шефът на държавното обвиняване Иван Гешев. Проверява се дали има данни за закононарушения, дали давностните периоди са изтекли, преглеждат се остарели каузи за същите покупко-продажби.

Ако до следствия не се стигне, прокуратурата е подготвена да подаде сигнали до съответните министерства, които биха могли да желаят повреждане на покупко-продажбите. Давност за тяхната незначителност няма, изясни Гешев.

Ако можехме да нападаме покупко-продажби...

Това е следващ опит от последните години за " проверка " на приватизацията. Досега всички са били несупешни. Въпреки това прокуратурата щяла да опита. Държавното обвиняване няма пълномощие да изиска развалянето на такива покупко-продажби. Гешев напомни, че то е било отнето при „ различен основен прокурор “ (това се случи с смяна в Граждански процесуален кодекс по времето на Никола Филчев).

" Това беше направено съгласно мен умишлено и беше политическа цел на това ръководство, с цел да може да се краде безнаказано ", съобщи Гешев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР