В програмата за работата на Народното събрание за тази седмица

...
В програмата за работата на Народното събрание за тази седмица
Коментари Харесай

Депутат от ПП: Наш ангажимент е да положим всички усилия България да има работещо правителство

В програмата за работата на Народното събрание за тази седмица има точка, с която би трябвало да се дефинират правила за избор на ръководител на КПКОНПИ. Това изясни в ефира на Нова телевизия депутатът от „ Продължаваме Промяната ” Йордан Терзийски.

„ Мисля, че още там ще стане ясно дали има воля да се случат измененията, за които приказваме ”, сподели депутатът.

След договарянията във вторник с Българска социалистическа партия за сформиране на кабинет, Терзийски още веднъж акцентира, че на тях са обсъждани единствено политики.

„ Наш ангажимент е да поставим всички старания България да има работещо държавно управление и Народно заседание. В тази посока бяха напъните ни с първия мандат, както и в този момент, когато водим диалози с нашите съдружни сътрудници. Обединяваме се към политики. Идеята е да се образува антикорупционно болшинство, което да осъществя промени. Първо е Законът за КПКОНПИ, с господин Бойко Рашков отпред ”, сподели Терзийски.

„ Склонни сме на диалози, само че този закон би трябвало да е работещ. Между първо и второ четене ще има опция да дават оферти за промени, а не с процедурни хватки да бъде отлаган ”, сподели още депутатът. „ Разчитаме на политически катарзис в избрани политически сили и избрани депутати. Но аз нямам доверие в такива политически катарзиси ”, разяснява още Терзийски.

Все отново от „ Продължаваме Промяната ” били длъжни да създадат всичко допустимо. Терзийски акцентира, че към този момент няколко месеца няма човек отпред на КПКОНПИ.

„ Това е името, към което се обединихме с „ Демократична България ” и Българска социалистическа партия. Това е индивидът, който може да организира тези промени и да покаже действителни резултати на тази позиция ”, счита Терзийски.

На договарянията с Българска социалистическа партия не са коментирани назначения и постове. „ Ако забележим, че има волята и болшинството, което да осъществя тези промени, тогава ще бъде коментиран и персоналният състав на кабинета ”, изясни депутатът от Политическа партия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР