В програмата на депутатите за днес е включено и изслушване

...
В програмата на депутатите за днес е включено и изслушване
Коментари Харесай

НС изслушва външния министър за случая с побоя над българин в Охрид

В програмата на депутатите за през днешния ден е включено и чуване на министъра на околната среда и водите Росица Благова по отношение на унищожаване на 9000 тона противозаконни боклуци в град Плевен.

 

Изслушването на министър Милков е по искане на ПГ на " Възраждане ". Поводът е следващата експанзия против македонски жител с българско съзнание, този път против секретаря на Българския клуб „ Цар Борис Трети “ в Охрид. 23-годишният мъж беше пребит на 19-ти януари. Той е с тежки пострадвания и е настанен във ВМА, където през вчерашния ден му бе направена интервенция.

 

Пак през вчерашния ден българският дипломат в Скопие Ангел Ангелов беше извикан на съвещания в София като дипломатически знак, че управляващите у нас не одобряват случилото се.

 

По време на първото за годината съвещание на съвета на министрите на външните работи на Европейски Съюз нашият министър осведоми сътрудниците си за влошаващата се обстановка в Северна Македония и множеството сходни произшествия с антибългарска устременост в последните месеци.

 

В същото време президентът  на РСМ Стево Пендаровски заяви, че в Съвета за сигурност на страната е импортирано предложение да се забрани достъпа на български евродепутат и няколко български политици заради подозрение, че са свързани с съветските разследващи служби и щели да дестабилизират двустранните връзки, в случай че участват на отбелязването на 151-атата годишнина от рождението на Гоце Делчев на 4 февруари.

 

Междувременно посланикът на Съединените щати в Република Северна Македония Анжела Алегер съобщи в изявление, че е сериозно значимо връзките сред Скопие и София да се успокоят, с цел да могат водачите от двете страни да обсъдят умерено и рационално какъв е пътят напред във връзка с някои от проблемите, които основават напрежение сред България и Република Северна Македония, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Според нея не би трябвало да спре или даже да се забави напредъка на Северна Македония към Европейския съюз. По думите на Агелер, Съединените щати поддържат пътя на Северна Македония към Европейския съюз, който изисква сложни решения и сложни избори, само че съгласно нея страната " се оправя добре ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР