В проекта за Граждански кодекс на Сърбия ще бъде включено

...
В проекта за Граждански кодекс на Сърбия ще бъде включено
Коментари Харесай

Законопроект в Сърбия предвижда узаконяване на евтаназията

В плана за Граждански кодекс на Сърбия ще бъде включено и предложение за заверка на евтаназията в страната, оповестява в. " Политика ". След две години разискване държавната комисия за подготовка на кодекса е решила да включи в него и наредба, съгласно която болните от тежки и неизлечими заболявания да завършат живота си по заслужен метод, по свое решение или със единодушието на най-близките им родственици.

" Правото на евтаназия като право на физическо лице на непринудено и почтено преустановяване на живота може да се реализира, в случай че са изпълнени нужните хуманни, психосоциални и медицински условия. Злоупотребата с правото на евтаназия за придобиване на неоснователна материална или друга изгода съставлява съображение за наказателна отговорност ", се показва в член 86 от плана за Граждански кодекс.

" Политика " показва, че ще бъде признат специфичен закон, който ще дефинира точно изискванията и процедурата за прилагане на правото на евтаназия. Ще бъдат нужни и промени в Наказателния кодекс, предусещащ санкции за " ликвидиране от съчувствие ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР