В продуктовата информация е записано, че хора, които са имали

...
В продуктовата информация е записано, че хора, които са имали
Коментари Харесай

Проф. Илко Гетов: Не се ваксинирайте с ”Модерна”, ако имате филъри в лицето

В продуктовата информация е записано, че хора, които са имали или имат разкрасителни операции с инжектиране на филъри в лицето, е желателно да се въздържат от слагането на имунизацията на ”Модерна ”. Това съобщи проф. Илко Гетов, който е член на Европейската организация за медикаментите.
Вчера в страната дойде първата пратка от препарата на " Модерна " и в България към този момент се прави имунизация с две ваксини против COVID-19. Въпреки това се появиха опасения, че имунизациите могат да се окажат незадоволителни.

" Бройките, които са контрактувани за България, дават отговор на публичните настройки и упованията на българските жители. Може би през април-май ще бъдем предпазени значително ", уточни в ефира на Bulgaria ON AIR проф. Гетов.

Той е на мнение, че тези, които са преболедували инфекцията, би трябвало да останат на последваща стъпка от имунизирането, когато към този момент ще е ясно, че са изгубили имунитета си.

" Между двете ваксини няма разлика като механизъм. Разликата е в размера на самата доза, която се слага, също и дозата ", изясни проф. Гетов.

Проф. Гетов посочи, че и двете ваксини провокират типични нежелани постваксинални реакции и даде две значими разяснения за дамите, които желаят да си слагат ваксина.

" От научна позиция няма от какво да се тормозят, само че имунизациите не са тествани върху бременни дами. Това продължаваме да следим. Изследванията върху опитни животни не демонстрират никакви данни за проблеми с плода ", уточни специалистът.

Проф. Гетов означи още, че има позволение за евакуиране на 6 дози на имунизацията от един флакон, тъй че той да стига за повече хора.

" Това би трябвало да се прави или с така наречен спринцовка с мъртъв размер, или по специфична техника. Колегите, които слагат имунизацията, са добре осведомени. Няма да се отрази на реакцията на организма. Това е въпрос на организация ", увери той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР