В продължение на започналите действия на КНСБ и КТ Подкрепа,

...
В продължение на започналите действия на КНСБ и КТ Подкрепа,
Коментари Харесай

Синдикати и надзиратели с протестно автошествие

В продължение на почналите дейности на КНСБ и КТ " Подкрепа " , подбудени от паниката за резултатите на рецесията върху приходите и живота на българските жители, двете конфедерации провеждат протестно автошествие в София и протестен протест пред постройката на Народното събрание . В демонстрацията ще се включат стотици транспортни средства от цялата страна, като колоната ще премине през централните софийски булеварди и улици, съобщи БГНЕС.

В цялата страна на браншово и районно равнище, както и в обособени предприятия, не престават протестните акции на двата синдиката, почнали през септември. Чрез механизмите и на груповото трудово договаряне работещите упорстват за нарастване на заплатите най-малко с размера на кумулативната инфлация, която на годишна база през септември доближи 18,7%.

Синдикат на чиновниците в пандизите в България декларира своята позиция и поддържа взаимните дейности в митинга на Конфедерация на труда " Подкрепа " и Конфедерация на самостоятелните синдикати в България, разгласен на 11.11.2022г. от 11,00 часа, в град София, пред Народното събрание.

Синдикат на чиновниците в пандизите в България се причислява солидарно към справедливите претенции на КТ " Подкрепа " и КНСБ и упорства за нарастване на средствата за заплати в Бюджет 2023 година, за заетите в обществения бранш и всички сфери на стопанската система.

Очакваното от обществото високо професионално равнище в бранш " Сигурност " би трябвало да бъде стимулирано от условия на работа, съответни на тези в другите страни-членки на Европейски Съюз, и от предсказуема система
на възнаграждение, която отразява значимостта на дилемите, които чиновниците имат.

" От години наред разрешаването на насъбраните проблеми във връзка с възнагражденията и изискванията на труд в Министерството на правораздаването, са наша идея. Провели сме редица митинги, шествия и акции, чиито брой загубихме и със страдание означаваме, че в последните 13 години, това е била единствена последна мярка нашите претенции да бъдат чути. Унизителното състояние на работещите българи е ясно за всички, изключително в светлината на статистиките, които дефинират България, като страната с най-ниската минимална работна заплата в Европейски Съюз ", декларират надзирателите.

" Ето за какво, настояваме Министерски съвет на Република България да внесе законопроект за държавния бюджет за 2023 година, който залага нарастване на минималната работна заплата от 710 лева на 850 лева и актуализация на заплатите в бюджетния бранш с 15% ", акцентират още надзирателите.

В декларация на КНСБ и КТ " Подкрепа " се споделя, че България се намира в доста значим миг. Опасяваме се, че ще бъде изработен опит цената на рецесията да бъде трансферирана за следващ път върху работещите хора, макар че ние – техните представители, неведнъж сме предупреждавали за резултатите, до които води неналичието на съответна политика по приходите.

" Страната ни посрещна тази рецесия на дъното по трудови хонорари в Европейски Съюз и преди всичко по равнище на неравенства. За страдание, държавните управления ни през последните години не се стремят задоволително, с цел да изградят същинска обществена страна, гарантираща заслужено систематизиране на основаните богатства ", декларират синдикатите.

От 14.00 часа държавният глава Румен Радев ще организира среща на " Дондуков " 2 с управленията на национално представителните синдикални организации КНСБ и КТ " Подкрепа ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР