В продължение на вече изразената позиция на КНСБ относно обществено-политическата

...
В продължение на вече изразената позиция на КНСБ относно обществено-политическата
Коментари Харесай

КНСБ: Демократичният протест е право на всеки, но трябва да е в рамките на закона

В продължение на към този момент изразената позиция на КНСБ по отношение на обществено-политическата обстановка в страната, бихме желали да подчертаем още веднъж, че за нас демократичните митинги, стачки, демонстрации и шествия са конституционно право на всеки български жител, което никой не може да лимитира, нарушава и лишава.

Това се споделя в известие до медиите, изпратено от пресцентъра на КНСБ.

Работодателите се оповестиха твърдо против блокадите, оказващи отрицателно въздействие върху естественото действие на стопанската система

Заставаме зад всеки, който по този метод желае да отстоява настояванията си в социално- икономическата област, да показва своите позиции и възгледи.

В същото време провеждането на протестни дейности не би трябвало да нарушава свободата и конституционните права на всички останали жители, които имат своите аргументи да не вземат участие в тях.
19

Съгласно закона процедурата за образуване на митинг е уведомителна, органите на реда спомагат за естественото протичане, а уредниците имат ангажимент да вземат нужните ограничения за обезпечаване на реда. Това подсигурява както спокойно протичане, по този начин и че няма да бъдат наранени нечии права.
19
Апелираме за съблюдаване на демократичните практики, навреме секване на опитите за провокации и нагнетяване на напрежение и недопускане на принуждение от всички страни. КНСБ има максимален опит в организирането на сполучливи и мирни митинги в България и постоянно е апелирала за съблюдаване на законите при осъществяване на протестни дейности, с цел да се подсигуряват здравето и сигурността на участниците и на всички останали жители.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР