В продължение на шест месеца, на километри от Родината, в

...
В продължение на шест месеца, на километри от Родината, в
Коментари Харесай

Пореден български контингент се завърна след успешна мисия на ЕС в Босна и Херцеговина

„ В продължение на шест месеца, на километри от Родината, в напрегната конюнктура, Вие почтено защитихте името на България и Българската войска. Показахте висок професионализъм при осъществяването на поставените Ви нелеки задания по наблюдаване и защита, проявихте възприятие за отговорност, като дадохте своя принос за по-нататъшното подсилване престижа на нашата войска измежду контингентите на страните от НАТО и Европейските сили за сигурност “.

С тези думи командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков приветства в Перник следващия български контингент , който се завърна след присъединяване си във военната задача на Европейския съюз в Босна и Херцеговина „ Алтеа ”.

Военнослужещите получиха оценки от името на министъра на защитата Димитър Стоянов , както и от командира на Съвместното командване на силите /СКС/, командира на Сухопътните войски и командира на Единния център за начална подготовка полковник Иван Вълев.

„ Българската войска извършва почтено и отговорно своите задължения като благонадежден съдружник на страните от НАТО и Европейски Съюз в и отвън територията на страната. Вече над 20 години българските военнослужещи способстват за запазването на мира и сигурността в Западните Балкани, покачват качествата си за работа в интернационална среда, утвърждават престижа на Родината зад граница “ , бе посочено в приветствения адрес от министъра на защитата към военнослужещите.

Помощник-националният пълководец на формированието подполковник Калоян Стоянов благодари на своите подчинени за усърдието и старанието при осъществяването на дилемите.

„ Благодарение на Вас в този момент заставам тук. Един пълководец е нищо, в случай че не е заобиколен от отдадени на работа си експерти, които да го следват и поддържат. С държанието си на всички места Вие бяхте едни отлични посланици на България пред света “ , акцентира той.

На тържествения обред участваха още генерал-майор Валери Цолов -командир на СКС, представители на държавната и локалната власт , командири на военни формирования и военнослужещи от гарнизон Плевен, представители на военно-патриотичните организации.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР