В продължение на няколко нощи американската армия съобщаваше за мистериозно

...
В продължение на няколко нощи американската армия съобщаваше за мистериозно
Коментари Харесай

WSJ: Тайнствени дронове следят важни военни обекти на САЩ, Пентагонът е в безизходица

В продължение на няколко нощи американската войска съобщаваше за " мистериозно нарушаване на лимитираното въздушно пространство " над територията, където се намират значими уреди за националната сигурност на Съединени американски щати.
Както пише The ​​Wall Street Journal, Кели, старши американски офицер, означи, че " шоуто нормално стартира 45 минути до един час след залез слънце. " Първият видян дрон беше дълъг почти 6 метра и се движеше със скорост над 160 км в час, на височина от 900 до 1200 метра, написа " Фокус ".
" Другите дронове го последваха един по един “, отбелязва Кели, описвайки звука като церемониал на косачки.
Дроновете прелетяха на юг през залива Чесапийк към Норфолк, дом на SEAL Team Six и гара Норфолк, най-голямото военно пристанище в света. Военните не знаят " дали флотът от дронове принадлежи на умни дилетанти или на противников сили “. Някои спекулират, че това може да е ход на Русия или Китай, с цел да тестват отговора на Съединени американски щати.
Официално законът не разрешава свалянето на дронове наоколо до военни бази, в случай че не съставляват директна опасност. Военните са имали лимитирана дарба да реагират, макар че някои законодатели са настояли за " по-голяма поверителност “. Инцидентите привлякоха вниманието на президента Джо Байдън и станаха тематика на полемика на среща в Белия дом. Представители на Пентагона, ФБР и други ведомства са търсили вероятни пояснения и способи да отговорят на опасността.
Този случай не е единственият през последните няколко години. По-рано, през октомври 2023 година, пет дрона са били видяни над нуклеарно оборудване на Министерството на енергетиката в Невада. Въпреки че са изчезнали след няколко дни, управляващите не съумяват да открият кой тъкмо ги е управлявал и с каква цел. Подобни произшествия са регистрирани и в други елементи на страната. През януари 2024 година, след поредност от пробиви, дронове също бяха видяни покрай военновъздушната база Едуардс в Калифорния, което поражда опасения за националната сигурност на Съединени американски щати. Длъжностни лица потвърдиха, че повече неидентифицирани рояци дронове са се появили покрай базата през последните месеци.
Като цяло въпросът за естеството на тези дронове остава забранен, макар напъните на военните да ги проследят и да научат повече за вероятните закани за националната сигурност на Съединени американски щати.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР