В продължение на няколко дни парижани ще могат да се

...
В продължение на няколко дни парижани ще могат да се
Коментари Харесай

Преименуваха спирки на метрото в Париж и Лондон в чест на националните отбори по футбол

В продължение на няколко дни парижани ще могат да се къпят в славата на втората купа на френския народен тим на Световното състезание по футбол даже в най-горещите мигове на пътешестване с метрото, съобщи ДПА.

Столичната работа по превоза краткотрайно преименува шест метростанции в чест на " петлите " и треньора им Дидие Дешан (Didier Deschamps).

Станцията Шанз-Елизе Клемансо (Champs Elysees-Clemenceau) под фамозния бул., водещ към Триумфалната арка, краткотрайно ще се споделя Дешанз-Елизе Клемансо (Deschamps Elysees-Clemenceau).

Жилавият баск, който бе капитан на " петлите " при първата им международна купа през 1998 година и техен треньор при втората в Русия тази година е почетен и на метростанция Нотр-Дам де Шан (Notre-Dame des Champs), която сега се споделя Нотр Дидие Дешан (Notre Didier Deschamps - Нашият Дидие Дешан).

Станция Шарл Де Гол-Етоал под Триумфалната арка се трансформира в Он а 2 Етоал (On a 2 Etoiles - Имаме две звезди).

А пък станция Виктор Юго в този момент носи името Виктор Юго Лорис, съчетавайки имената на писателя от 19-и век и вратаря от 21-и.

Запалянковците обаче няма да могат да слязат на Дешанз-Елизе Клемансо или на Он а 2 Етоал, с цел да гледат победното шествие на тима по бул. " Шанз-Елизе ". Двете станции са затворени за няколко часа от съображения за сигурност.

От другата страна на Ламанша лондонското метро уважи треньора на британския футболен тим Гарет Саутгейт.

Станция " Саутгейт " в северната част на Лондон в този момент е с нови табели " Гарет Саутгейт ", с цел да означи завръщането на тима от Русия.

" Следваща спирка - Гарет Саутгейт! За отпразнуване на достиженията на британския футболен тим това лято Лондонската транспортна работа и Виза Ю Кей краткотрайно преименуваха станцията Саутгейт ", заяви транспортната работа в Туитър и прикани пътуващите да постнат свои селфита пред някоя от новите табели на станцията.

Преименуването ще е за 48 часа.

" Благодаря, момчета, всички доста се гордеем с вас ", туитна Виза Ю Кей.

Саутгейт докара тима до полуфинал на Световното състезание по футбол, с което надвиши упованията на множеството почитатели и коментатори.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР