В продължение на месеци западните съюзници са изпращали оръжейни системи

...
В продължение на месеци западните съюзници са изпращали оръжейни системи
Коментари Харесай

Защо пролетната офанзива в Украйна все още не е започнала

В продължение на месеци западните съдружници са изпращали оръжейни системи и муниции на стойност милиарди долари в Украйна със незабавна нужда да доставят доставките в Киев в точния момент за предстоящата пролетна контраатака , напомня Асошиейтед Прес.

Сега до лятото остават единствено седмици . Докато Русия и Украйна са съсредоточени върху интензивна борба за Бахмут, украинската пролетна атака към момента не е почнала.

Миналата седмица украинският президент, които могат да допринесат за триумфа на интервенцията, без да бъдат пронесени прекалено много жертви. Времето и образованието също играят роля, споделят чиновници и специалисти по защитата.

Властите упорстват, че следва контранастъпление. Предварителните ходове от страна на Украйна за установяване на изискванията, които желае за нахлуване, към този момент са почнали, съобщи американски чиновник, поискал анонимност.

Поглед към факторите, забавящи контранастъплението и подготовката, която двете страни вършат в очакване то да стартира скоро.

Лошото време

Голяма част от забавянето се дължи на неприятното време. Отне повече време от предстоящото, с цел да се размрази и изсъхне замръзналата земя на Украйна заради продължителната влажна и студена пролет, което затрудни прехода към нахлуване.

Вместо това земята се е трансформирала в дълбока тиня , която затруднява работата на неверижните транспортни средства.

Калта е като чорба, сподели украински чиновник. " Просто потъваш в нея "
 Защо Украйна не стартира контранастъплението и по какъв начин се готви за него Русия
Защо Украйна не стартира контранастъплението и по какъв начин се готви за него Русия

Анализ на Би Би Си

Военно образование

През последните няколко месеца десетки. Но последният украински батальон, който Съединени американски щати образоват сега, таман приключва курса си.

С тази последна група общият брой на украинците, които Съединени американски щати са обучили за тази борба, надвишава 10 700. Тези отряди са научили освен полеви и медицински умения, само че и усъвършенствани комбинирани тактики с бойните бронирани транспортни средства Stryker и Bradley и самоходните гаубици Paladin. Това също по този начин включва висококвалифицирани сили, които са били подготвени да ръководят системата за противоракетна защита Patriot. Повече от 41 000 спомагателни украински бойци са били подготвени посредством стратегии, ръководени от повече от 30 партньорски народи.

Скоро ще стартира нова фаза:  в полигона Grafenwoehr в Германия. Но украинците няма да чакат образованието на танковете да завърши, преди да стартират контранастъплението си, съобщи украинският министър на защитата Олексий Резников пред кореспонденти в края на април.

Доставки на оръжие

През последните пет месеца Съединени американски щати оповестиха, че ще изпратят повече от 14 милиарда $ оръжия и муниции на Киев, множеството от които се изтеглят от съществуващите ресурси, с цел да се доставят по-бързо на Украйна. НАТО и западните съдружници също дадоха отговор, като дадоха обещание милиарди в танкове, бронирани транспортни средства и системи за противовъздушна защита.
 Washington Post: Украйна изпитва изострен апетит за снаряди
Washington Post: Украйна изпитва изострен апетит за снаряди

Темповете с които страната изразходва снаряди са по-големи от темповете на тяхното произвеждане

Но огромна част от това съоръжение към момента не е пристигнало , сподели Бен Бари, някогашен чиновник на английското разузнаване, който в този момент е старши помощник по сухопътни войни в Международния институт за стратегически проучвания.

Например, от към 300 обещани танкови системи - като танковете Leopard 2, обещани от страни, в това число Дания, Холандия, Испания и Германия - единствено към 100 са пристигнали. От към 700 обещани бойни машини, като да вземем за пример английските Marauders и американските бойни транспортни средства на пехотата Bradley, единствено към 300 са пристигнали, сподели той.

Украйна също ще се нуждае от задоволително муниции на разположение, с цел да поддържа борба с по-високо движение, откакто контранастъплението стартира. Що се отнася до нужните муниции, основният боен логистик на Украйна също ще има мощна дума за това по кое време армията е подготвена да стартира, сподели Бари.

Само от един арсенал - 155-милиметровия снаряд за гаубица - Украйна изстрелва сред 6000 и 8000 изстрела дневно, сподели украинският народен представител Александра Устинова пред кореспонденти през април.

Жокери за контраофанзивата

И Русия, и Украйна подхващат стъпки в очакване на контранастъплението .

Русия има почти 200 000 бойци по 1000-километрова бойна линия, вкопани, употребявайки същия вид окопна тактичност, употребена през Първата международна война, съобщи западен чиновник, поискал анонимност, с цел да разиска въпроси, свързани с разузнаването.

Тези войски не са толкоз добре подготвени, колкото първичните сили на Русия за навлизане, които претърпяха огромни загуби. Но те са - надземни бетонни бариери с форма на триъгълник, които затрудняват придвижването на танковете.

Междувременно Украйна стартира интервенции, като атакуване на предните линии на Русия с артилерийски огън на далечни дистанции. Това може да значи, че Украйна е напът да продължи напред към това място - или може да бъде стръв, с цел да притегли вниманието на Русия от нейния фактически плануван първи удар, сподели служителят.

Когато Украйна се опита да пробие тези линии - без значение дали в стеснен регион или в комплицирана акция, извършена на голям брой места - това ще бъде евентуалният знак, че офанзивата е почнала, споделиха и Бари, и западният чиновник.

Бари акцентира, че когато украински бригади стартират да минават през следени от Русия територии и да се опитат да нападат първата линия на съветската защита, " мисля, че това ще бъде решителния миг ".
 Украйна може да стартира контранастъпление през лятото
Украйна може да стартира контранастъпление през лятото

Това съобщи във вторник министър-председателят на Украйна Денис Шмигал пред The Hill
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР