В продължение на месец община Асеновград извърши проверки на язовирните

...
В продължение на месец община Асеновград извърши проверки на язовирните
Коментари Харесай

Ремонтират язовирни стени в Асеновградско, наемателите могат да се освободят от наем

В продължение на месец община Асеновград извърши инспекции на язовирните стени за техническото им положение и свободния размер на. Инспекциите се реализираха взаимно от назначена общинска комисия и чиновници на Държавна организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН). Целта на инспекциите е посредством определяне техническото положение и свободният размер на язовирите да се подхващат ограничения за понижаване нездравословното влияние на водите върху жилищните здания и парцели на популацията .
През последните дни са паднали по-голямо количество превалявания, които са довели до повишение равнището на водата. Такива са в селата Стоево и Козаново и в квартал " Долни Воден ". Към момента всички 22 язовира са тествани, като наблюденията ще не престават. Установено е съществуване на свободен размер в по-голямата част от тях. А там, където водата се е повишила доста, се прави следено изпускане. Някои от язовирите, според от евентуалната заплаха, се ревизират всекидневно.
 Села в Добричко са наводнени след проливен дъжд и скъсана язовирна стена Села в Добричко са наводнени след проливен дъжд и скъсана язовирна стена
Поройни дъждове провокираха разкъсване на язовирна стена в община Крушари. По информация на „ Монитор “ пропаднала е свързваща...
По язовирните стени не са установени съществени механически проблеми. Извършва им се ремонт, като на три от тях ремонтните действия са приключени, дружно с тези на изпускателните кранове. А точно: тези, в землищата на селата Новаково (2 броя) и Стоево (1 брой). В момента продължава ремонтирането на седем язовира – в землищата на селата Стоево, Патриарх Евтимово, Новаково, Тополово, Червен и Мулдава.
Финансирането за ремонтните действия е обезпечено от страната. По време на осъществяването на ремонтите наемателите се освобождават от месечните вноски. За задачата е належащо да подадат заявление в свободен текст, адресирано до кмета на общината. Освобождаването от такса става факт, след инспекция от специфична комисия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР