В продължение на години китайските медии описват Съединените щати като

...
В продължение на години китайските медии описват Съединените щати като
Коментари Харесай

Защо държавните медии на Китай направиха внезапен завой към по-приятелски връзки със САЩ?

В продължение на години китайските медии разказват Съединените щати като враждебна нация, която се стреми да сдържа и отслаби Китай на международната сцена.

Съединени американски щати неведнъж са били представяни като опасност за международния мир в китайските медии заради политиките на Вашингтон за въоръжаване на Тайван, изпращане на военна помощ на Украйна и поддръжка на войната на Израел против Газа.

Така че, когато в китайските медии внезапно започнаха да се появяват истории за „ подсилване на връзките сред Китай и Съединени американски щати “ и „ другарските връзки сред американци и китайци “, това естествено не остана неусетно.

В седмиците преди дълго чаканата среща на 15 ноември сред американския президент Джо Байдън и китайския президент Си Дзинпин на срещата на върха на АТИС в Сан Франциско, китайските медии смекчиха острата си изразителност.

Държавната новинарска организация Синхуа заяви за писмо, изпратено от Си до американски деец от войната, който е служил в групата на военновъздушните сили на Съединени американски щати...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР