В продължение на два дни Съветът за електронни медии изслушва

...
В продължение на два дни Съветът за електронни медии изслушва
Коментари Харесай

Емил Кошлуков е новият генерален директор на БНТ

В продължение на два дни Съветът за електронни медии изслушва концепциите на шестимата претенденти - Стоил Рошкев, Сашо Диков, Емил Кошлуков, Явор Симов, Сашо Йовков и Никола Тодоров.

Ето по какъв начин гласоподаваха членовете на Съвет за електронни медии по ред на изявленията им:

Бетина Жотева - Емил Кошлуков

Ивелина Димитрова - Сашо Йовков

Иво Атанасов - Сашо Йовков

Розита Еленова - Емил Кошлуков

София Владимирова - Емил Кошлуков

Кой е Емил Кошлуков

Емил Кошлуков сега краткотрайно заема длъжността общоприет шеф. Той беше определен на този пост от Съвет за електронни медии, откакто мандатът на Константин Каменаров беше преустановен предварително с една година поради влезнала в действие присъда за шофиране в нетрезво положение.

При създалата се форсмажорна обстановка за Съвет за електронни медии Кошлуков се оказва единственият, който се съгласява да поеме малкия екран до провеждането на конкурс.

Емил Кошлуков се явява за повторно на състезанието за общоприет шеф. Първия път - през 2017 година, се конкурира с Каменаров, който по-късно го предложения в екипа си като програмен шеф на БНТ1. През последните две години той беше и водещ на коментарното предаване “Още от деня ”. Спря изявите си на дребния екран, откакто беше определен за краткотрайно ръководещ Българска национална телевизия.

Кошлуков е роден на 26-ти октомври 1965 година в Пазарджик. В казармата е наказан на 6 години затвор за предизвикателство на протест. През 1989 година е освободен предварително от пандиза и армията и стартира да учи британска лингвистика в Софийския университет. В интервала 1991-1996 година учи политология в Калифорнийския университет в Санта Барбара.

Депутат е в 39-ото национално заседание.

Източник: topnovini.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР