В продължение на девет месец никой не е отпуснал една

...
В продължение на девет месец никой не е отпуснал една
Коментари Харесай

Болницата за рехабилитация в Котел отново е пред закриване

„ В продължение на девет месец никой не е отпуснал една стотинка за съществуването на здравното заведение “. Това сподели пред bTV шефът на Специализираната болница за рехабилитация в Котел доктор Григор Малев. Лечебното заведение за следващ път е изправено пред заплахата да спре работи, а личният състав има подготвеност да напусне.

От думите на шефа стана ясно, че болничното заведение още веднъж е пред затваряне, откакто през предходната година здравният министър проф. Хинков е дал заричане, че тя ще се закрепи.

„ Бях помолен от министър Хинков да поема болничното заведение и да се изправи на крайници, само че това не се случи “, споделя доктор Малев.

Персоналът е без заплати към този момент седем месеца, сметките на здравното заведение са блокирани и нямат даже за ток и вода.

„ Изкарали сме към 450 000 лв. за 7 месеца, работейки. Те отиваха за отговорности – към личен състав и към кредитори. С активността връщаме заемите “, разясни шефът.

Ръководството е имало среща в Министерството на здравеопазването с присъединяване на кмета на Котел Коста Каранашев.

„ Обясняваше, че е доста мъчно и не може да бъде открит механизъм да бъде помогнато на болничното заведение. Несериозно е принципалът да е поел ангажимент преди една година, а по-късно нищо да не се случва “, изясни той

Сериозно разтревожени от вероятността болничното заведение да бъде закрита са и родители на деца, които получават помощ тук, и работещите в нея.

„ Алтернативата, в случай че остане без лекуване, е единствено да се усмихваме у дома от леглото. Тук му оказват помощ извънредно доста. Изумява ме, че експертите тук не престават да работят като доброволци безусловно “, споделя майка на момче с хронично заболяване, което към този момент седем години идва и се лекува в Котел.

Рехабилитатор, който седми месец живее и работи без заплата, признава, че му е доста мъчно да оцелява. „ Много е мъчно. Добре че брачната половинка ми устоя фамилията. Постигаме резултат, само че в случай, че болничното заведение не работи, отиваме на нула “, уточни той.

Засега е ясно, че в случай че обстановката не се промени, колективът на болничното заведение е подготвен да подаде оставка през април.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР