В продължение на десетки години пътният сектор, в сферата на

...
В продължение на десетки години пътният сектор, в сферата на
Коментари Харесай

Светослав Голосов от АПИ: Нашите пътища се поддържат не по-зле от германските

" В продължение на десетки години пътният бранш, в областта на пътното поддържане, е недофинансиран ”. Това съобщи инж. Светослав Голосов от Управителния съвет на АПИ предава Нова телевизия.

„ От предходната година, 2017 година, 570 километра републиканска пътна мрежа е стартирана нейната рехабилитация. На фона на 20 000 км. републиканска пътна мрежа не звучи много”, призна инж. Голосов. И акцентира, че става въпрос за републиканската пътна мрежа, а в случай че се прибавят и улиците в градовете и селата – пътната мрежа ще е към 40 000 км.

Четете още: Борисов изясни за какво пътищата са осеяни с дупки и разпореди...
„ За страдание не можем да поемем всички пътища наведнъж”, съобщи инж. Голосов.
Влизането в действие на тол системата ще усили 3-4 пъти финансовата опция за поправяне на пътищата.
„ Така в границите на 10 години ще може да бъдат ремонтирани. Това е един естествен срок”, съобщи инж. Голосов. " Нов път, който в този момент е издигнат, според от неговата натовареност, сред 6 и 8 години е животът му”, разясни инж. Голосов.

Четете още: Николай Нанков: Поставили сме служител до всяка дупка – това е приоритет на кабинета
Той уточни, че да вземем за пример за зимно поддържане на пътната мрежа в Германия се дават към 3 300 евро на километър, а в България към 300. „ И все пак нашите пътища се поддържат не по-зле”.
„ Когато тази година имаха проблеми със снега, германците и австрийците затворихапътища, до момента в който те не бъдат почистени. А ние съвсем нямаме случаи, в които даден път да бъде непроходим”, съобщи инж. Голосов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР