В продължение на часове граждани имаха възможност да дописват и

...
В продължение на часове граждани имаха възможност да дописват и
Коментари Харесай

Граждани дописаха с поръчки за кафе и мекици Националния план за възстановяване

В продължение на часове жители имаха опция да дописват и редактират Националния проект за възобновяване и резистентност, качен като файл в Гугъл Drive с отключена опция за редакция. Документът, чиято последна версия беше налична на уеб страницата,.

Находчиви читатели го бяха попълнили с точки като " Ходи пеш ", " Продавам две джанти ", " Кафе и кроасан, апелирам ", " Вече два часа очаквам мекици с кафе? Какво е това едва обслужване?! ". " Тук съм единствено да запитвам къде са ми дубайските фурми? ". Планът беше пъстър и с голям брой колажи, цитира ".



В обществените мрежи хората разясняват, че е огромен гаф администрацията да употребява платформи като Гугъл Drive за публикуването на такива документи, при изискване че държавното управление е изхарчило съществени средства за цифровизация на ръководството. " Колко пари за електронно ръководство и имате това? За 2 милиарда толкоз. -- Томи Дончев " - разясняват консуматори във " Facebook ".

След като предходната седмица кабинетът разгласи, че няма да изпрати окончателния вид на Плана за възобновяване и резистентност до Европейската комисия за разглеждане и утвърждение, а вместо това ще го внесе в Народното събрание, в петък той трябваше да бъде показан пред депутатите от вицепремиера в оставка Томислав Дончев.

Мнозинството от народните представители обаче отхвърли да го изслуша, като вместо него пожела да приказва министър-председателят в оставка Бойко Борисов. Така след гласоподаване той беше длъжен да се яви на пленарно съвещание на 21 април (сряда).

На брифинг в неделя Борисов сподели, че в проекта не са планувани само пари за асфалт. На конференцията вицепремиерът Дончев добави, че за правенето му държавното управление е работило с експертна общественост и с Европейския съюз и счита за неуместна обстановката, в която партиите подлагаха на критика проекта, без даже да са го прочели. До 30 април България би трябвало да го изпрати за утвърдени в Европейска комисия, само че този период може да бъде изтърван, откакто Дончев съобщи, че ще остави на последващо държавно управление да го внесе.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР