>В продължение на близо два месеца - от 7 декември

...
>В продължение на близо два месеца - от 7 декември
Коментари Харесай

Старозагорският балет тръгна на турне

> В продължение на близо два месеца - от 7 декември 2022 година до края на януари 2023 година, балетната натрупа и оркестърът на Старозагорската опера ще показват в разнообразни градове на Германия и Нидерландия общо 41 спектакъла на балетите " Лебедово езеро " (26) и " Лешникотрошачката " (15) от Чайковски, научи ДУМА от Сийка Лапачка, пиар на ДО - Стара Загора. Спектаклите ще дирижират Ивайло Кринчев и Владимир Бошнаков. Концертмайстор е Юлиан Стоянов.
Турнето стартира с извънреден триумф със спектакъла на " Лешникотрошачката " на 7 декември, показан на сцената на театъра в Лелистад, Нидерландия. В основните функции нидерландската балетна аудитория приветства възторжено Анелия Димитрова (Фея Драже), Кармен Демирташ (Мари), Демян Решетняк (Принц Коклюш), Томоки Ишиго (Принц Лешникотрошачка), Марсело Молина (Дроселмайер).
Талантливата многонационална натрупа на Старозагорската опера под управлението на примабалерината Силвия Томова се изяви на 13 декември на сцената на спектакъл " Луксор " в Ротердам в " Лешникотрошачката ".
В Бон блестящата балетна натрупа и нейните солисти са към този момент добре познати от гостуването предходната година. Сега радват своите нетърпеливи фенове на 14 и 15 декември с " Лебедово езеро ", а на 22 и 23 декември се връщат още веднъж на сцената на театъра в Бон с обичания балет на дребни и огромни в навечерието на коледните празници - " Лешникотрошачката ".
Турнето продължава на 3 януари 2023 година в Грьонинген с " Лебедово езеро ", на 8 януари - в Утрехт с две представления на " Лебедово езеро ", на 12 януари 2023 година - в Маастрихт с " Лебедово езеро ".
Ценителите на класическия балет чакат още Балета и оркестъра на Държавната опера в Стара Загора на влиятелните подиуми на театрите в Антверпен, Хугевеен, Айндховен и други Последното  зрелище от турнето е на 22 януари 2023 година във Веенендал, Нидерландия.
Турнето се провежда от авторитетната организация " DG Theater Х De Graaf & Cornelissen Entertainment ".
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР