В продължение на 6 месеца, 46 обекта са били почистени

...
В продължение на 6 месеца, 46 обекта са били почистени
Коментари Харесай

Почистиха деретата, каналите и канавките в община Варна

В продължение на 6 месеца, 46 обекта са били почистени от битови и растителни боклуци, наноси и земни маси. Контролът по дейностите се е осъществил от еколози и инспектори на „ Екологичен надзор “ от районните и кметски администрации на Варна. Това оповестиха от пресцентъра на Общината.

На „ Световния ден на водата “ , чиновници от дирекция „ Екология и запазване на околната среда “ са провели открит урок на тематика „ Водата за пиянство, като изчерпаем естествен запас “ на възпитаници от III Природоматематическа гимназия „ Акад. Методий Попов “. Учениците са били осведомени с методите за запазване на този скъп запас в два аспекта – икономисване на вода и попречване на замърсяването .

Тази година начинанието е под надпис „ Вода за мир “ . Международната самодейност сплотява десетки хиляди хора по света и има за цел да увеличи тяхната информираност и да ги прикани към дейности за справяне с рецесии с водата и канализацията . В тази връзка екоспециалистите на Варненска община приканват жителите да не изхвърлят боклуци в канализационната мрежа, отводнителните канали, деретата, канавките и водостоците.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР