В продължение на 20 минути 20 изтребителя Ф-18 са излитали

...
В продължение на 20 минути 20 изтребителя Ф-18 са излитали
Коментари Харесай

САЩ демонстрират военна мощ пред Китай в Южнокитайско море

В продължение на 20 минути 20 изтребителя Ф-18 са изхвърчали и са кацали на американския самолетоносач " Теодор Рузвелт " в мощна проява на военна точност и успеваемост , се показва в репортаж на организация " Ройтерс ".

Ядреният боен транспортен съд, който е съпровождан от бойна ударна група, е провел рутинно обучение в оспорваните води на Южнокитайско морe , като групата се е отправила към пристанище във Филипините, които са съдружник на Съединени американски щати по контракт.

Съединени американски щати не са сами в провеждането на военноморски патрули в стратегическия воден маршрут, където оперират китайските, японските и военноморските сили на някои югоизточни азиатски страни, което ускорява напрежението и риска от произшествия в морето .

 Китай и Виетнам приканват за споразумяване на разногласията в Южнокитайско море
Китай и Виетнам приканват за споразумяване на разногласията в Южнокитайско море

Китай претендира за 90 % от капацитета на богатата на находища морска територия

" Виждали сме китайски военни кораби към нас ", изтъкнал контраадмирал Стив Кьолер, пълководец на американската ударна група, пред дребна група публицисти на борда на 30-годишния самолетоносач.

" Те са една от военноморските сили, която работи в Южнокитайско море, само че бих споделил, че не сме се сблъсквали с нищо друго от професионална работа от корабите, с които сме се срещали ", твърди контраадмиралът.

Военноморските сили в западната част на Тихия океан, в това число Китай и югоизточните азиатски страни, работят по код за непредвидени срещи (CUES) в морето, с цел да се избегне спор.

Присъствието на самолетоносача " Теодор Рузвелт " в Южнокитайско море идва няколко дни след огромни въздушни и военноморски военни учения на Китай в региона, като някои анализатори дефинираха тези дейности като извънредно огромна проява на възходящата военноморска мощност на Пекин .

Засилващото се военно наличие на Китай във водите породи паника у Запада за крайната цел на Пекин .

Съединени американски щати разкритикуваха очевидната милитаризация от страна на Китай на изкуствените острови и организираха постоянни въздушни и военноморски патрули, с цел да отстоят правото си за независимост на корабоплаването в сектори от морето, към които Китай има безапелационни териториални искания .

" Този пренос в Южнокитайско море не е нищо ново в нашия цикъл на обмисляне или като реакция на това. Вероятно е случайност, че всичко това се случва по едно и също време ", коментирал Кьолер, който е направил обиколка на самолетоносача с военни от Филипините и са следили излитанията и кацанията на самолетите на борда на тежащия 100 хиляди тона боен транспортен съд.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР