В Продължаваме Промяната не са разговаряли за втори вариант на

...
В Продължаваме Промяната не са разговаряли за втори вариант на
Коментари Харесай

Лидери с пачки и кюлчета си мислят, че депутати могат да бъдат пазарувани: Гюров

В " Продължаваме Промяната ” не са разговаряли за втори вид на кабинета. От партията имат вяра, че в Народното събрание има депутати , които не са стока, не са купувани, имат чест и достолепие. Това разяснява в " Здравей, България ” ръководителят на парламентарната група на Политическа партия Андрей Гюров.

" Има водачи, чиито чекмеджета са цялостни с пачки и кюлчета. Това са хората, които си мислят, че депутати могат да бъдат пазарувани. Ние разчитаме на съвестта и достолепието на българските депутати ”, сподели още той.

От Политическа партия одобряват вота на съмнение като един оздравяващ миг за ръководството. " Ние до момента имахме 134 депутати, само че в тях имаше една група, която се управляваше по-скоро като бизнес план. Излизането на този бизнес план от ръководството, само че попълването на ръководството и болшинството с хора с чиста съвест - може да направи доста по-силна поддръжката за държавното управление ”, счита Гюров.

Той разкри, че на този стадий разискват образуването на ново болшинство, което да се сплоти към правила и цели. " Когато създадем тази формула на поддръжка - тогава ще се водят и лични диалози. Не приказваме с партии, тъй като казахме, че това е ясна алена линия. Не можем да беседваме с партии, които на първия ред в Народно събрание имат депутати от листа " Магнитски ”. Не можем да беседваме с ГЕРБ, до момента в който водач ѝ е Бойко Борисов ”, безапелационен е Гюров.

Според него в този момент отговорността е на тези, които са вдигнали вота на съмнение, да съберат 121 депутати. " Ако следя техните реакции в зала, на улицата и по телевизионните студиа - чувствам раздразнителност и неустановеност дали ще съумеят да съберат задоволително депутати ”, сподели още Гюров. И посочи, че даже да не мине вотът на съмнение, би трябвало да възобновят диалога и разговора в Народното събрание, с цел да се откри подкрепящо болшинство.

 

Гюров бе безапелационен, че за " Продължаваме Промяната ” ще бъде по-добре да се отиде на избори. " В момента, в който ние спечелихме близо 26% на предходните парламентарни избори, беше ясно, че за нас, като Политическа партия, ще бъде по-добре да отидем на избори и тогава като първа политическа мощ да увеличим своята поддръжка и да имаме доста по-добра позиция, в която да формираме държавно управление. Въпросът е какво е добре за българския народ. В момента не имаме вяра, че отиването на избори е добре за страната ”, изясни той.

Той разясни, че в последните дни вижда по какъв начин президентът Румен Радев счита, че президентството е единственият оазис на непоклатимост, който може да прекара страната през рецесията. " Не мисля, че това е доста съответна позиция. Ние продължаваме да имаме разговор с президента. Що се отнася до значимите неща за страната ще имаме диалози и ще разчитаме на поддръжка ”, съобщи ръководителят на парламентарната група на Политическа партия.

 

Гюров разясни, че президентът е индивидът, дал видимост на това, че в страната има младежи, подготвени без боязън да се борят против модела на ГЕРБ. " Оттам нататък може би и геополитическата обстановка сега докара до някакви разнообразни визии сред държавното управление, Народното събрание и Президентството. Що се отнася до битката с корупцията - постоянно сме били на една страница ”, безапелационен е той.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР