В приветствието си Радев подчертава, че същинският дебат за бъдещето

...
В приветствието си Радев подчертава, че същинският дебат за бъдещето
Коментари Харесай

Отбелязваме Световния ден на здравето, политици поздравиха медиците за професионалния празник

В приветствието си Радев акцентира, че същинският спор за бъдещето на здравната система в България би трябвало да бъде отдаден на потребностите на пациентите и медиците, прибавя Българска телеграфна агенция.

" Световният ден на здравето е ден за благодарност и почитание към вас, хора на здравето, за напъните ви да съхраните най-ценното - живота. Избирам да ви назова хора на здравето, тъй като сте посветили себе си на най-човеколюбивата специалност ", декларира Румен Радев.

Държавният глава акцентира също по този начин, че всеки български жител има право на здраве, което се показва в достъп до качествена здравна помощ, информация, образование и грижа.

Поздравявам всички, които са се посветили на най-хуманната специалност, на грижата за хората и тяхното здраве. Това написа и вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Мария Габриел във Facebook, представена от Българска телеграфна агенция.

Габриел благодари за неуморния труд за здравето и живота на своите пациенти и пожелава здраве, сили, триумфи и безрезервност в благородната специалност.

Днес цялото ни общество насочва взор на благодарност към Вас, медицинските експерти на България, за отдадеността Ви на грижите за здравето, което постоянно ще бъде най-ценният запас в живота. Това се показва в приветствен адрес и от министъра на опазването на здравето в оставка проф. Христо Хинков, оповестен на интернет страницата на Министерство на здравеопазването.

В приветствения адрес се показва, че от 1964 година, на тази дата работещите в българското опазване на здравето празнуват и професионалния си празник.

В приветствения си адрес Христо Хинков изрича откровения си почит към хуманния им избор да се посветят на медицината.

" Носители на вярата, Вие сте стожерите на здравната ни система и неразделна част от ориста на всеки човек. Познавам доста от Вас, работили сме дружно и съм очевидец какъв брой отдадени и самоотвержени сте в своето предопределение. Мнозина от Вас популяризират страната ни със своите професионални триумфи и са измежду най-уважаваните специалисти в международната здравна общественост. Знам обаче, че това, което същински стопля сърцата Ви, е благодарността в очите на пациентите. Няма думи, които да опишат щастието да помагаш, да лекуваш, да спасяваш. Зад всичко това се крият доста старания, безсънни нощи и непрекъснат блян към рационализиране ", се показва в обръщението на министъра в оставка във връзка празника.

" Ценя високо професионализма Ви, неподвластен на провокациите, пред които ни изправя динамичността на времето. Той е в основата на ефикасното опазване на здравето и имам вяра, че ще продължите да го потвърждавате тук, в България, в полза на пациентите и на ангажираните в бранша ", добавя проф. Хинков.

Председателят на Управителния съвет на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров също поздрави работещите в системата на опазването на здравето сътрудници във връзка днешния 7 април - Световен ден на здравето и професионален празник на заетите в опазването на здравето. Поздравителният адрес е оповестен на уеб страницата на Българския лекарски съюз (БЛС).

" Всеки ден Вие продължавате да потвърждавате с непоколебима увереност, че ние, медиците сме очакване освен за нашите пациенти, само че и за цялото общество ", се показва в приветствения адрес, прибавя Българска телеграфна агенция.

" С неотклонен и високоспециализиран труд, с подготвеност и всеотдайни грижи продължаваме да потвърждаваме, че сме стожери на най-ценното богатство - човешкия живот! Благодаря Ви, сътрудници, че с всекидневните си старания и работа затвърждавате доверието към здравната специалност и повишавате престижа на цялото съсловие ", се споделя в поздравлението от ръководителя на БЛС.

На 7 април означаваме Световния ден на здравето и професионалния празник на всички, които работят в региона на хуманната медицина. Темата за Световния ден на здравето през 2024 година е " Моето здраве, мое право ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР