В притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука

...
В притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука
Коментари Харесай

Притча за бръмбара и пеперудата

В притчите човек може да открие от дълго време издирван отговор, поука и очакване, а даже и своето предопределение. Ето една алегория за пеперудата и бръмбара, предоставена ни от Съновник.бг.

Пеперудата и бръмбарът обитавали една и съща горска поляна. Веднъж един човек минавал през гората и щом видял бръмбара, го запитал:

– Има ли някъде в близост красиви рози, които да набера?

– Не, не съм виждал никакви такива растения. Тук има единствено пръст, тор и изгубени движимости, които към този момент никой не употребява – дал отговор бръмбарът и почнал да споделя на какви находки се е натъквал в този регион.

Не минало доста време и на същия човек му се наложило да мине отново през гората, с цел да търси тор. Този път обаче той забелязал пеперудата и решил да я попита:

– Знаеш ли тук някъде да има тор? Казаха ми, че е цялостно. Искам да взема от нея.

– Не съм виждала сходна нечистотия. Тук има единствено красиви цветя и билки, които ухаят приказно – отвърнала пеперудата.

При тези думи индивидът единствено се усмихнал и си споделил мислено: Ясно! И при животните е както при нас хората – виждат единствено това, което желаят да видят. Когато сме ведри, ние индивидите постоянно ще открием какво да извърши всекидневието ни с хубост. Когато сме мрачни пък, ще намерим защо да се хванем, с цел да стане денят ни още по-лош.

Виж още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР